Zmiana kanałów w piecu przez MIDI - jakie urządzenie?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
JankoMuzykant
Kontakt:
Re: Zmiana kanałów w piecu przez MIDI - jakie urządzenie?

Post autor: JankoMuzykant » czwartek 15 kwie 2004, 23:14

MIDI steruje tylko czyms w rodzaju wirtualnego footswitcha - zwierajac jego obwody przez przekazniki, a te wlaczaja odpowiednie kanaly w piecu. Ot i cala filozofia ;)

Być może coś takiego powstanie gdzieś za miesiąc, ktoś o coś podobnego zdaje się mnie prosił ;)
Pozdrawia Adam (przypadkiadama.com)

Awatar użytkownika
JacekH

Post autor: JacekH » czwartek 15 kwie 2004, 23:51

...MIDI steruje tylko czyms w rodzaju wirtualnego footswitcha - zwierajac jego obwody przez przekazniki, a te wlaczaja odpowiednie kanaly w piecu. Ot i cala filozofia ;)

Być może coś takiego powstanie gdzieś za miesiąc, ktoś o coś podobnego zdaje się mnie prosił ;)...

Nie wiem, czy nie daruje sobie ;-( Wroce chyba do TC. Juznie mam cierpliwosci ;)

Jacek

Marceli

Post autor: Marceli » czwartek 15 kwie 2004, 23:51

...Jacku! Behringer FCB1010 może służyć również jako MIDI Switching system?

Pod warunkiem, ze wystarcza ci dwa obwody przelaczajace. Tylko tyle ma Behringer. Np. Nobels ma 4...

M

Awatar użytkownika
Token_Ring

Post autor: Token_Ring » piątek 16 kwie 2004, 13:47

MIDI steruje tylko czyms w rodzaju wirtualnego footswitcha - zwierajac jego obwody przez przekazniki, a te wlaczaja odpowiednie kanaly w piecu. Ot i cala filozofia ;)

No, fakt - nie jest skomplikowane - to nawet dobrze, bo dzięki temu zrozumiałem . Dzięki za odpowiedź.

Jestem pracownikiem jednego z największych polskich sklepów internetowych w branży fongraficznej na etacie administratora baz danych. Oprócz tego młodym adeptem sztuki dziennikarskiej, a hobbystycznie także gitarzystą. Niegdyś prenumeratorem EiS, dziś oka

ODPOWIEDZ