Gdzie kupię klawisz do klawiatury Fatar?
Niestety okazało się, że w Audiotech nie mają ostatniej oktawy z klawiszem, którego szukam. Mają skontaktować się z producentem i dadzą znać. Czy znacie może inne firmy prowadzące serwis sprzętów z klawiaturami Fatara?
Re: Gdzie kupię klawisz do klawiatury Fatar?
Zobacz tutaj:
http://www.ze-kwazar.pl/menu/serwis
ale ja bym poczekał na Audiotech i ich ścigał... w końcu są dystrybutorem Studiologic.
http://www.ze-kwazar.pl/menu/serwis
ale ja bym poczekał na Audiotech i ich ścigał... w końcu są dystrybutorem Studiologic.
...Niestety okazało się, że w Audiotech nie mają ostatniej oktawy z klawiszem, którego szukam. Mają skontaktować się z producentem i dadzą znać. Czy znacie może inne firmy prowadzące serwis sprzętów z klawiaturami Fatara?…
klawiatury Fatar instalowane są min:
- Clavia Nord
- Kurzweil
- Doepfer
Dystrybutorzy w Polsce:
www.audiostacja.pl
www.musicinfo.pl
www.musictoolz.pl
Tam pytaj o serwisy. Ja mam dobre doświadczenie z MusicToolz - mieli szybki kontakt z fatarem.
klawiatury Fatar instalowane są min:
- Clavia Nord
- Kurzweil
- Doepfer
Dystrybutorzy w Polsce:
www.audiostacja.pl
www.musicinfo.pl
www.musictoolz.pl
Tam pytaj o serwisy. Ja mam dobre doświadczenie z MusicToolz - mieli szybki kontakt z fatarem.
Z MusicToolz odpisali mi że nie mają i mam się kontaktować z producentem. Na odpowiedzi od pozostałych czekam. Chyba faktycznie spróbuję napisać do Fatara..
Spróbuj jeszcze u Doepfera... z tych 3 firm, które wymienił kolega tylko Doepfer używa mechanizmów Fatara TP/40... no i spróbuj u Fatara, ale ja mam nie najlepsze doświadczenia z bezpośrednią próbą kontaktu...na jeden mail odpisali i to było wszystko 

Jeden klawisz a tyle zachodu :( Napisałem do Doepfera, zobaczymy co odpiszą. Domyślam się niestety, że z ich cenami w euro kosz razem z przesyłką może być dosyć spory, no ale trudno, jestem gotów ponieść ten koszt.
Niestety zero odpowiedzi od Doepfera, z propozycji kontaktowych z polski albo brak odpowiedzi albo odpowiedzi negatywne. Przeszukałem ebay I znalazłem taką aukcję: eBay
Niestety klawisza top C akurat nie ma. Powoli zaczynam się zastanawiać nad zakupem byle jakiego klawisza i przerobieniem go.
Jaka klawiatura jest w Kurzweilu PC88? Wydaje mi się, że też Fatar, a na allegro stoi uszkodzony za 300zł i nikt nie licytuje, może w razie czego warto kupić i mieć zapas klawiszy...
Niestety klawisza top C akurat nie ma. Powoli zaczynam się zastanawiać nad zakupem byle jakiego klawisza i przerobieniem go.
Jaka klawiatura jest w Kurzweilu PC88? Wydaje mi się, że też Fatar, a na allegro stoi uszkodzony za 300zł i nikt nie licytuje, może w razie czego warto kupić i mieć zapas klawiszy...
Ok, więc odpuszczę PC88. Ciekawy wątek BTW. Na szczęście TP23 z mojego sprzętu jest praktycznie identyczna z TP40, w przeciwieństwie do TP10. Ale co z tego, że TP40 jest aktualnym modelem, skoro nikt nie posiada i tak części...
Problem rozwiązany (mam nadzieję). Klawisz zamówiony na syntaur.com, wczoraj został wysłany, więc myślę, że przed świętami powinien dojść. Szkoda, że kosztowało to $25, no ale trudno, ważne, że udało się to w końcu załatwić.