WAV do MIDI VST

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Mu_
Kontakt:
Re: WAV do MIDI VST

Post autor: Mu_ » poniedziałek 05 sty 2015, 04:38

[...] Chcialbym poddać konwersji pojedyncze słowo wokalu a w drugim przypadku dwa takty grane na akordeonie...

To słowo trwa też przez dwa takty? Bo na jednym słowie to można całą wokalizę zaśpiewać.
Jak nie dajesz rady i ci się nie śpieszy, to mogę to w sumie machnąć w ramach kształcenia słuchu.
Kompozytor. W pełni wyposażony użytkownik wyłącznie legalnego oprogramowania i bibliotek muzycznych.

KFT

Post autor: KFT » poniedziałek 05 sty 2015, 07:16

...[...] Chcialbym poddać konwersji pojedyncze słowo wokalu a w drugim przypadku dwa takty grane na akordeonie...

To słowo trwa też przez dwa takty? Bo na jednym słowie to można całą wokalizę zaśpiewać.
Jak nie dajesz rady i ci się nie śpieszy, to mogę to w sumie machnąć w ramach kształcenia słuchu

Dzięki bardzo.Nie spieszy się bo będę tego potrzebował dopiero w następnym projekcie,nad którym będę pracować.Spróbuję wtedy samemu podziałać a jak się z tym będę jakoś męczyć to się najwyżej odezwę na priv.Slowo krótkie o niewielkiej rozpiętości tonalnej.Bardziej będzie mi wtedy zależeć na tym akordeonie

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 05 sty 2015, 16:51

ceres1x

Troszke niejasno napisałem - te midi musi czymś sterować

Moja wina - już wiem o co autorowi chodzi więc sie dalej nie wypowiadam.

pozdro

perfektsound

Post autor: perfektsound » wtorek 06 sty 2015, 11:34

...
Nie da się na niczym

MIDI to tylko komendy sterujące - sam dźwięk musi być samplem albo wygenerowany z generatora
...

A słyszałeś kiedyś o nutach midi? 

Alternatywna muzyka elektorniczna.

ODPOWIEDZ