...przepraszam to sa ceny za sztuke :( Upsssss ...
hehe, T Y P O W E... Chorowałem na monitory w wakacje i już raz mało czegoś tam nie zamówiłem, póki mi sprzedawca nie zaśpiewał ostatecznej ceny 2 x wyższej, niż miało być. Po prostu stary chwyt reklamowy. Wstawiają cenę za parę a przy następnym modelu ,,zapominają" dodać, że to za sztukę.
Jeszcze 2 uwagi o Nearach: trudno je zbalansować, bo nie ma na nich żadnych podziałek głośności a potencjometry nie chodzą skokowo.
Jeśli zaś nie stać kogoś na dobry zestaw Hi-Fi, da się na nich dość długo (ok 2 godzin) słuchać muzyki bez bólu czachy.
OP.
Monitory Near 05
- OYCIECPIOTR
[URL=http://chomikuj.pl/MISIORPLIKI/SAMPLE+24bity]darmowe sample analogów[/URL]
Re: Monitory Near 05
neary sa dosc pozytywnie zaskakujace brzmieniowo, niewielkie i w normalnych sklepach nawet dosc tanie (btw - moze skontaktooj sie z dystrybutorem, po co jezdzic po sklepach...), ale ja bym na Twoim miejscu uderzyl w Alesisy M1, nawet w wersji pasywnej. Maja wiecej basu i tak nie oszukuja jak neary. Ale jesli kasa jest tu priorytetem, to chyba na dzien dzisiejszy nie ma lepszego wyboru niz egosysiaki.
z
z
-
Jak dla mnie niezla opcja byly by rowniez Samson Resolv 80a, ale ten nasz cudowny dystrybutor... hehe, co mozecie doradzic oprocz tego w okolicach 2000-2200 ?
-
No niech ktos mi doradzi, zalamanie przezywam!!!!
......Tak na marginesie, z jednym z postow z archiwum znalazlem kiedys informacje ze Samsony bedzie sprowadzac firma MusicCenter, ........
Zgadza się, to ja napisałem. I się poddałem ! Zrezygnowałem z Samsonów bo nikt nie jest w stanie powiedzieć kidy fizycznie będą. Zaliczkę odzyskałem bez problemu
Ostatecznie kupiłem nEar 05 i jestem zadowolony stosunkiem ceny do jakości lub odwrotnie. Zajmuje się nagrywaniem wokali, i ustawianie proporcji w miksie na tych monitorach wychodzi dość dobrze.
Zgadza się, to ja napisałem. I się poddałem ! Zrezygnowałem z Samsonów bo nikt nie jest w stanie powiedzieć kidy fizycznie będą. Zaliczkę odzyskałem bez problemu

Ostatecznie kupiłem nEar 05 i jestem zadowolony stosunkiem ceny do jakości lub odwrotnie. Zajmuje się nagrywaniem wokali, i ustawianie proporcji w miksie na tych monitorach wychodzi dość dobrze.
-
Mi chodzi dokladnie o to samo ( vokale i miks ) oraz instrumentale pod FLS.
Jestem juz prawie zdecydowany na zakup Nearow, choc szczerze mowiac stestowal bym Samsony, ale ten dystrybutor... wczoraj znow sie pytalem i klasyczna odpowiedz: bedzie wiadomo w przyszlym tygodniu, jak dla mnie to parodia od dwoch miesiecy mowia to samo.
Jestem juz prawie zdecydowany na zakup Nearow, choc szczerze mowiac stestowal bym Samsony, ale ten dystrybutor... wczoraj znow sie pytalem i klasyczna odpowiedz: bedzie wiadomo w przyszlym tygodniu, jak dla mnie to parodia od dwoch miesiecy mowia to samo.
Ja bym Ci proponował brać te nEar'y. Za tę kasę naprawdę oblecą. Zobacz tu: http://www.musiccrater.pl/ . Kosztują bodaj 1850 zł.
...No niech ktos mi doradzi, zalamanie przezywam!!!!...
Zdecydowanie radzę M1, sądzę, że za 2400,- kupisz w sklepie, widziałem w Wa-Wie w RnR, Emilii Plater 47. Używam ich od dawna i na pewno są atrakcyjniejsze niż Reveal'e Tannoy'a, a MSP5 wciągają nosem, zwłaszcza, że mają woofer 6,5 cala, a "piątki" Yamahy pięć, więc dół jest bez porównania. Jeśli chodzi o pasywne to sprawiaja wrażenie przyjemniejszych w górze, zastanawiałem się nawet, próbowałem ze wzmacniaczem Harman/Kardon 620, nie wiem jak z innymi, ale w końcu wziąłem aktywne i nie żałuję....
Pozdrawiam
Hofi
Zdecydowanie radzę M1, sądzę, że za 2400,- kupisz w sklepie, widziałem w Wa-Wie w RnR, Emilii Plater 47. Używam ich od dawna i na pewno są atrakcyjniejsze niż Reveal'e Tannoy'a, a MSP5 wciągają nosem, zwłaszcza, że mają woofer 6,5 cala, a "piątki" Yamahy pięć, więc dół jest bez porównania. Jeśli chodzi o pasywne to sprawiaja wrażenie przyjemniejszych w górze, zastanawiałem się nawet, próbowałem ze wzmacniaczem Harman/Kardon 620, nie wiem jak z innymi, ale w końcu wziąłem aktywne i nie żałuję....
Pozdrawiam
Hofi
-
a propos m1- czy zna ktos ten sklep, bo tu trochu jakby taniej a sam mam na nie chrapke
http://www.musik-service.de/ProduX/Recording/Monitore/Alesis_M1_Active_Mk2.htm
http://www.musik-service.de/ProduX/Recording/Monitore/Alesis_M1_Active_Mk2.htm
eksperyment oryginalnosc cieplo