Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
-
astaroth - Posty:2
Re: IK Miroslav Philharmonik
autor: astaroth » sobota 26 sty 2013, 15:13
nie polecam osobiscie używałem tego i sie zwiodłem lepsze by było symphobia 2
miroslav phihramonik jest kiepską orkiestra w dodatku zlę nagarną lub samplowaną
ma tylko dobrą gitare akustyczną
-
astaroth - Posty:2
autor: astaroth » sobota 26 sty 2013, 15:18
...
nie polecam osobiscie używałem tego i sie zwiodłem lepsze by było symphobia 2
miroslav phihramonik jest kiepską orkiestra w dodatku zlę nagarną lub samplowaną
ma tylko dobrą gitare akustyczną
a to jest moje dzieło
na tym czymś
https://www.youtube.com/watch?v=lEzLQ7pwlo0
...
-
chantizstudio
autor: chantizstudio » niedziela 27 sty 2013, 11:48
Ale co to jest w ogóle za porównanie... Cena Symphobii to ponad 700 euro a Miroslava to 100 euro. Symphobia dodatkowo potrzebuje Kontakta 4, a używanie Kontakt Player mnie nie interesuje.
''po to są gały w syntezatorach , zeby kręcić aż uzyska się to czego się szuka'' AdamZ
-
DJOZD
autor: DJOZD » niedziela 27 sty 2013, 12:11
....na tym czymś
https://www.youtube.com/watch?v=lEzLQ7pwlo0....
Żeby brać się za ocenianie pakietu sampli orchestrowych trzeba najpierw znać się technice ich aranżacji i programowania. Jak widać techniki instrumentacji symfonicznej są tobie, póki co, dość dalekie.
Owszem, każda biblioteka ma większe lub mniejsze możliwości, ale dobrze użyta zabrzmi przyzwoicie. Programowanie partii orchestrowych wymaga bardzo dużej staranności z zachowaniem bardzo istotnych niuansów typowych dla instrumentów i ich roli w aranżacji. Dotyczy to każdej grupy instrumentów. A jest ich więcej niż tylko wiolonczele w trybie zespołowym essemble.
-
DJOZD
autor: DJOZD » niedziela 27 sty 2013, 12:19
Chantizstudio - jako uzupełnienie Philharminic polecam ci zainteresować się zestawami la scrolling strings. Mają bardzo dobre legato i bardzo dobre ujęcia wielu grup smyczkowych (solo, 4, ensemble itp). Sample te płyną doskonale w miksach orkiestrowych i popowych.
-
DJOZD
autor: DJOZD » niedziela 27 sty 2013, 12:20
...Chantizstudio - jako uzupełnienie Philharminic polecam ci zainteresować się zestawami la scrolling strings. Mają bardzo dobre legato i bardzo dobre ujęcia wielu grup smyczkowych (solo, 4, ensemble itp). Sample te płyną doskonale w miksach orkiestrowych i popowych.
...
Acha, nie doczytałem że nie masz Kontakta. Ale zwróć na to uwagę, warto.