Ok nie ma sensu ta dyskusja, jak się jest fanem takiej marki to cóż..współczuć.
Najlepsze jest to, że sami Niemcy się smieją z tej marki i wstydzą się za nią..Rozmawiałem kiedyś z producentem niemieckim, przy okazji realizacji materiału, to powiedział mi że Behringer założył firme aby się dorobić, musiał być konkurencyjny to ma produkty niskiej jakości za grosze..I tam gdzie normalnie taki sam sprzęt kosztuje 1500 euro, u Behringera będzie za 250 euro, że to jest sprzęt dla biednych i desperackich amatorów, szczególnie z bloku wschodniego Europy bo nikt we Francji, Hiszpanii czy we Włoszech nie kupuje takiego sprzętu.
I coś jest na rzeczy konwerter AD/DA Behringera kosztuje 800 zł a słynny Mytek to koszt prawie 10 000 to co tu porównywać? I jeszcze na pokładzie 8 preampów mikrofonowych, jeden gorszy od drugiego. A w Apogee Ensemble sa 4 preampy i cały interfejs kosztuje 8 000 zł to wątpie żeby to było to samo co w Behringerze bo każdy by wolał kupić Behringera i jakikolwiek interfejs niż taki cały Apogee za taka kase..
Nie ma o czym mowic..tak samo 1,5 roku temu wysłałem do Behringera e-mail o udzielenie informacji na temat konsoli Eurodesk, do dziś cisza..dwa miesiące temu wysłałem e-mail do RME W sprawie sterowników otrzymałem info po 3 godzinach od razu z bezpośrednim linkiem do pobrania sterowników.
Więć co to za firma? Z resztą wiadomo od dawna że polityka Behringera jest taka, że sprzęt na gwarancji się wymienia a po gwarancji wynosi na śmietnik stąd ta niska cena. Jak ktoś cche może się bawić w naprawe, tylko wątpie czy naprawi coś gdy uszkodzi mu się głośnik wysokotonowy w monitorach.
Ale taka dyskusja nie ma sensu..jest wiele dobrych marek a Behringer to jest bardzo niskiej jakości sprzęt za małe pieniądze ale to się wszystko z tym łączy, bo trudno żeby sprzęt za konkretną gotówkę dawał takie denne brzmienie co Behringer.
A co do tego że coś wysiada i od razu przekreślenie marki..jak to jest kolego Zbynia, że w tematyce komputerów przy wyborze zasilacza Be Quiet odradzałeś zakup, twierdząc że to sprzęt g...bo kiedyś coś się popsuło, a teraz uważasz że ponieważ coś w Behringerze wysiadło to nie można tweirdzić że niedobra marka, czyżbyś klasyfikował się do określenia hipokryta?
Albo w lewo albo w prawo jeśl wtedy zasilacz wysiadł i to mogło świadczyć, że przereklamowany i do tyłka sprzęt to tym bardziej Behringer o którym wiadomo nie od dziś, że super wykonaniem nie grzeszy i dobrymi komponentami.
A co złego jest w gniazdach RCA w profesjonalnych monitorach? Dźwięk gorszy przsyłają?
To ciekawe jak podłaczysz interfejs z wyjściem XLR? do takich monitorów? Owszem da się, wszystko się da nawet jakby było wejście na mini jacka ale wiadomo, że w połączenia niesymetryczne nie są zbyt dobre, nawet w tanich interfejsach są rozwiązania na jacki a w droższych też na XLR, RCA to raczej rozwiązania pod hi-fi albo komputery. Więc w dobie wielu innych monitorów gdzie są gniazda na jacki czy XLR takie coś jest dla mnie prymitywne..owszem w monitorach Adama też są RCA ale oprócz tego XLR, po prostu chodzi o pewną uniwersalność, ktoś ma interfejs z RCA to sobie podłaczy ale pewnie i tak 80% użytkowników korzysta z XLR i tyle. a jak nie ma nic innego poza RCA to dla mnie to jest sprzęt prymitywniejszy. Tak samo jak w zintegrowanych kartach nie ma dużych jacków tylko małe i to tez jest sprzęt bardzo prosty ale przeciętnego użytkownika a profesjonalne rzeczy mają inne rozwiązania.