MB, faktycznie przeraziłem się niepotrzebnie. Wydaje się, że będzie fajnie, ale za cholerę nie moge tego odpalić jako vst pod Cubase i nie widzę miksera w środku.
dr_After, można zainwestować w update, ale po co? Ja nie jestem zawodowym realizatorem, jestem hobbystą. Zainwestowałem w moduł i jak mam inwestowac dalej to w kolejne instrumenty perkusyjne i nie wirtualne bo jak wspominałem mój moduł ma rewelacyjne dla mnie próbki. Znam Reapera, uzywałem przez chwilę nawet poważnie rozważałem myśl zakupu. Jednak jeśli chodzi o Cubase to wygrywa pod względem wygody. Jest dla mnie strasznie intuicyjny - w przeciwieństwie do Reapera (może dlatego że w cubase pracowałem od początku tej przygody i jestem zwyczajnie przyzwyczajony). Z kosiarzem jest tak, jak pracujesz codziennie wejdą w końcu nawyki, ale ja odpalam hosta raz na jakiś czas jak zachodzi potrzeba. Odpalam Reapera i nie pamiętam co jak działa. Odpalam Cubase i po prostu robie co trzeba, wiec rozumiesz w czym rzecz. Ja nie mam naprawdę dużych wymagań jeśli chodzi o efekt finalny, szukam najwygodniejszej dla siebie metody.
Mógłbym jeszce skopiować track midi 10x i pod każdy wstawić sfz, ale jakos wolę chainerowo. Popracowałem chwilę z tym xlutopem i okazało się w miarę wygodnie. Jeśli znajde mikser w console i odpalę to jako vsti, to będzie chyba jeszcze lepiej.
Przy okazji rozmowy nasunęło mi się pytanie, czy jest jakaś różnica brzmieniowa pomiędzy miksem na jednym kanale poprzez chainer, a wypuszczeniem osobno każdego bębna na mikser cubase ( przy zastosowaniu tych samych wtyczek) ? Mi się wyaje że nie powinno być.
pozdr