autor: AkselPL » wtorek 06 gru 2011, 16:28
...
...
Ja nie wiem po co ludziom po 2 albo więcej monitorów. Ja mam jeden 22 cale i w zupełności mi to wystarcza.
Lepiej zainwestuj w jaki kontroler ,a tego sb tak czy owak bym zmienił bo obecne zintegrowane mają dużo lepszą specyfikację. Jeśli masz monitory to lepsza karta jest jak najbardziej wskazana, chyba że po prostu bawisz się w muzyczkowanie.
...
Kolega ma Macbook'a i pracuje sobie na karcie onboard. Temat Soundblastera jest z przed niemal 9 lat!
Nawiasem: dwa monitory to nie mała poprawa pracy. Jeżeli ktoś korzysta z miksera (a ja w Samplitudzie korzystam nonstop, to bo prawie mikser live) + duze VSTi, to dwa minitory to niepisany obowiązek. Nie wyobrażam sobie pracy na jednym monitorze, włączania wyłączania okna miksera, okien wizualiacji (spectroscope, peak meter itp), interfejsów VSTi, które są pod ręką i nie zasłaniają okna edycji wielośladu. Skrótem - jedno na wieloślad, drugie na gałki i mierniki.
Jak raz zasmakujesz, nie będziesz chciał wrócic
...
Ok, odnośnie pracy live to mogę się zgodzić, ale jak ktoś dłubie w chacie to nie rozumiem co za problem skrótem klawiszowym sobie otworzyć mikser. Nie wiem może to dlatego że nie pracuję na wtyczkach dlatego tego nie rozumiem.
[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio