Interface Audio na USB

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:
Re: Interface Audio na USB

Post autor: Velu » poniedziałek 22 wrz 2003, 20:14

...

Wiemy, że szukasz, sporo wymagasz i... masz za mało kasy!...

Wiem, że to troche mało. Ale jest kilka takich bajerów na USB do 600 zł np: Maya EX firmy Audiotrak czy UA-1A firmy Edirol. Tylko o tym drugim nic nie wiem. Dlatego się pytam.

...

o edirolu nawet nie mysl jest do bani !!! od jakosci po sterowniki - jeden kicz - jaka kasa taka klasa !!!

Awatar użytkownika
Helmer

Post autor: Helmer » wtorek 23 wrz 2003, 08:58

Albo M-Audio Audiophile USB za 940 zł...

Helmer, nie miałeś czasem okazji porównać tych dwóch? Potrzebuję dobrej karty na USB, ale żadnej nie słyszałem, ani M-Audio, ani U-24, ani Phase 26. Acha, warunek - musi chodzić na Win 98SE. Już wiem na 100%, że Audiophile USB chodzi, a Phase 26 pewnie nie. Od jakiegoś czasu niemalże za wzór brzmienia (w przystępnej cenie) uważa się Echo Mia. Może i tak jest, ale czym np różni się ona ona w brzmieniu od Audiophila? Bo ten też ma swój fanclub.

Pozdrówka - Leff

...

Phase26 USB nie chodzi na Win98 :(

Nie mialem do czynienia z Audiophile USB, znam za to U24 - dla mnie dziala w miare OK - brzmienie nie powala - to moja opinia, dla Ciebie moze byc w porzadku. Phase26 brzmieniowo jest blisko karty Echo i to mi sie podoba :)

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » środa 24 wrz 2003, 09:45

Pomyśl jeszcze trochę zanim kupisz Phase26....
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » środa 24 wrz 2003, 09:57

Można mówić wiele na temat kart (urządzeń...bo to nie są karty tylko zewnętrzne urządzenia) USB. Można mówić wiele o jakości przetworników, o opcjach bit/Hz, a ja tylko powiem, że używając od roku TASCAM US-428 twierdzę, że nie napotkałem lepszego interfejsu USB ( do celów amatoorskich i półprofesjonalnych ). To urządzenie potrafi wszytko co powinno potrafić USB audio/midi/analog/digital device. Po prostu wszytko!! Bez marudzenia, bez problemów, bez konfliktów, pod każdym systemem od 98SE wzwyż, w każdym audio sekwencerze, w PC i w MAC, ma 4 prawdziwe wejścia nalaogowe ( w tym dwa symetryczne ), przełączane wejścia mic/guit, dwie pary MIDI IN/OUT, pełną administrację DAW, dobre AD/DA 24bit konwertery, prawdziwy DirectMonitoring, sprzętową kontrolę na czułością wejść (trimmery), poziomem wyjść liniowego i słuchawkowego niezależnie...itd i długo jeszcze....fakt kosztuje odpowiedznio więcej...ale to prawdziwa jakość.

Kiedy pojawia się temat "USB interface" to US-428 jest zawsze dla mnie punktem odniesienia

ta tyrada może trochę offtopic ale chodzi mi o to, że wybierając USB audio device trzeba być ostrożnym....
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
Helmer

Post autor: Helmer » środa 24 wrz 2003, 10:03

...Można mówić wiele na temat kart (urządzeń...bo to nie są karty tylko zewnętrzne urządzenia) USB. Można mówić wiele o jakości przetworników, o opcjach bit/Hz, a ja tylko powiem, że używając od roku TASCAM US-428 twierdzę, że nie napotkałem lepszego interfejsu USB ( do celów amatoorskich i półprofesjonalnych ). To urządzenie potrafi wszytko co powinno potrafić USB audio/midi/analog/digital device. Po prostu wszytko!! Bez marudzenia, bez problemów, bez konfliktów, pod każdym systemem od 98SE wzwyż, w każdym audio sekwencerze, w PC i w MAC, ma 4 prawdziwe wejścia nalaogowe ( w tym dwa symetryczne ), przełączane wejścia mic/guit, dwie pary MIDI IN/OUT, pełną administrację DAW, dobre AD/DA 24bit konwertery, prawdziwy DirectMonitoring, sprzętową kontrolę na czułością wejść (trimmery), poziomem wyjść liniowego i słuchawkowego niezależnie...itd i długo jeszcze....fakt kosztuje odpowiedznio więcej...ale to prawdziwa jakość.

Kiedy pojawia się temat "USB interface" to US-428 jest zawsze dla mnie punktem odniesienia

ta tyrada może trochę offtopic ale chodzi mi o to, że wybierając USB audio device trzeba być ostrożnym.......

Pewnie, ze trzeba byc ostroznym, z tym, ze ja mialem do czynienia z urzadzeniami Tascam'a i za cholere nie chcialy dobrze pracowac...

Serio, zrazilem sie do nich.

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » środa 24 wrz 2003, 10:11

a US-428 próbowałeś ?

Awatar użytkownika
Helmer

Post autor: Helmer » środa 24 wrz 2003, 10:22

...a US-428 próbowałeś ?...

Rowniez... to samo i to na kilku komputerach :(

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » środa 24 wrz 2003, 10:36

No po prostu wierzyć mi się nie chce....ja używam go na dwóch systemach, i już wiele razy pożyczany był różnym kolegom-muzykom na najróżniejsze pc-ty i nigdy nikomu nie przysporzył najmniejszego klopotu.

Awatar użytkownika
Ulak

Post autor: Ulak » czwartek 03 cze 2004, 13:48

...Mam problem. Poszukuje interface'u Audio na USB do 600 zl.

Ja podobne rzeczy zgrywam za pomoca karty MAYA 44USB.

Nie powiem aby bylo to cos powalajacego, ale zawiera sie w przedziale 500-600 pln, posiada 4in/4 out, niska latencje, sterowniki ASIO 2.itp,itd

material zarejestrowany za jej pomoca jest (IMO) zadawalajacy.

Spawdz na stronie www.musiccrater.pl , jest tam spory wybor podobnych urzadzen

pozdrawiam

Zbyszek
Uwielbiam muzyke, gram troche na perkusji. Fascynuje mnie tajemnicą owiane studio muzyczne. Uwielbiam kręcić gałkami i słuchać co się zmienia ;-)

ODPOWIEDZ