...zabiłbym tego kto wymyślił auto-mapę, czy HCT bo to pójście na łatwiznę!...
Mylisz pojęcia, a przy tym piszesz chaotycznie. Odpocznij i zapytaj jeszcze raz.
M-Audio Axiom 61 v.2 - Mem. Dump issue
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
Re: M-Audio Axiom 61 v.2 - Mem. Dump issue
......zabiłbym tego kto wymyślił auto-mapę, czy HCT bo to pójście na łatwiznę!...
Mylisz pojęcia, a przy tym piszesz chaotycznie. Odpocznij i zapytaj jeszcze raz....
Możliwe, bo nie mam możliwości przetestowania głębiej tego tematu i sprzętu.
ale pewnie chodzi o to samo, czyli zastosowanie już istniejących narzędzi i technologi , zmiana nazwy na własną
i zwinięcie kasy : ) Firma firmę goni.. ;)
Wracając, tak masz rację było to chaotyczne.. więc
- brak reakcji klawisza na uderzenie (brak dźwięku nuta A1 - z przypisaną funkcją Mem dump)
- jedynie po naciśnięciu klawisza na panelu wyświetlacza pojawia się komunikat
" Ch AT z 1 w randze (1-127) (w zależności od siły nacisku) ta informacja jest aktywna dla każdego z klawiszy.
- W teście MIDI OX 16 Utility 2 , komunikat Note On / Off po naciśnięciu pacjenta nie ukazuję się.
w zamian prgram podaje informacje i wartości kolejno:
TIMESTAMP: 0000EBD7
STATUS: D3
PORT: 2
DATA 1: 21
DATA 2: -
CHANNEL: 4
NOTE: -
EVENT: Channel Aft
przy czym wiadomo wartości w zależności od siły nacisku się zmieniają.
Nie znalazłem szerszych informacji na temat Channel Aft
na tym się zatrzymałem...
Mylisz pojęcia, a przy tym piszesz chaotycznie. Odpocznij i zapytaj jeszcze raz....
Możliwe, bo nie mam możliwości przetestowania głębiej tego tematu i sprzętu.
ale pewnie chodzi o to samo, czyli zastosowanie już istniejących narzędzi i technologi , zmiana nazwy na własną
i zwinięcie kasy : ) Firma firmę goni.. ;)
Wracając, tak masz rację było to chaotyczne.. więc
- brak reakcji klawisza na uderzenie (brak dźwięku nuta A1 - z przypisaną funkcją Mem dump)
- jedynie po naciśnięciu klawisza na panelu wyświetlacza pojawia się komunikat
" Ch AT z 1 w randze (1-127) (w zależności od siły nacisku) ta informacja jest aktywna dla każdego z klawiszy.
- W teście MIDI OX 16 Utility 2 , komunikat Note On / Off po naciśnięciu pacjenta nie ukazuję się.
w zamian prgram podaje informacje i wartości kolejno:
TIMESTAMP: 0000EBD7
STATUS: D3
PORT: 2
DATA 1: 21
DATA 2: -
CHANNEL: 4
NOTE: -
EVENT: Channel Aft
przy czym wiadomo wartości w zależności od siły nacisku się zmieniają.
Nie znalazłem szerszych informacji na temat Channel Aft
na tym się zatrzymałem...
...na tym się zatrzymałem...
Na stronie 21 manuala od v.2 masz czarno na białym co to jest Memory Dump, ew. Mem Dump, a nie żadne tam M. Dump
Tu pisz wreszcie człowieku wyraźnie i w ojczystym języku o co Ci chodzi, a nie sil się na wydumane własne coś tam "&" coś tam jeszcze..., bo aż na litość się zbiera
Tłumaczę: funkcja Memory Dump (Mem Dump) służy do zrzutu pamięci wszystkich 20 komórek (Patch) za pomocą SysEx do zewnętrznego programu/urządzenia.
Dalej przy tym nie rozumiem o co Ci biega, bo akurat z tym nie ma najmniejszego problemu w żadnym z trzech wspomnianych modeli. Nie trzeba przy tym korzystać z żadnych też enigmatycznych edytorów ani też hiper "coś tam" linków. Robi się to w przypadku wysyłki komunikatów za pomocą klawiszy (Edit/Memory Dump). W przypadku przyjmowania takich komunikatów nie trzeba Axioma nawet dotykać, samo się załaduje.
Czyli po kiego ją (tę funkcję) przypisywać do jakiegoś klawisza, knoba, suwaka, czegokolwiek...?
A wszystko to masz w manualu, krok po kroku.
Na stronie 21 manuala od v.2 masz czarno na białym co to jest Memory Dump, ew. Mem Dump, a nie żadne tam M. Dump

Tłumaczę: funkcja Memory Dump (Mem Dump) służy do zrzutu pamięci wszystkich 20 komórek (Patch) za pomocą SysEx do zewnętrznego programu/urządzenia.
Dalej przy tym nie rozumiem o co Ci biega, bo akurat z tym nie ma najmniejszego problemu w żadnym z trzech wspomnianych modeli. Nie trzeba przy tym korzystać z żadnych też enigmatycznych edytorów ani też hiper "coś tam" linków. Robi się to w przypadku wysyłki komunikatów za pomocą klawiszy (Edit/Memory Dump). W przypadku przyjmowania takich komunikatów nie trzeba Axioma nawet dotykać, samo się załaduje.
Czyli po kiego ją (tę funkcję) przypisywać do jakiegoś klawisza, knoba, suwaka, czegokolwiek...?
A wszystko to masz w manualu, krok po kroku.
P.S.
Aftertouch to reakcja instrumentu na docisk (nie uderzenie) klawisza. Występuje jako Key Aftertouch - różna reakcja dla każdego klawisza z osobna, oraz Channel Aftertouch - jednakowa i zlinkowana w stosunku do wszystkich klawiszy danej klawiatury.
Z Key Aftertouch można spotkać się raptem tylko w kilku dotychczas wyprodukowanych instrumentach dostępnych za rozsądne pieniądze.
[addsig]
Aftertouch to reakcja instrumentu na docisk (nie uderzenie) klawisza. Występuje jako Key Aftertouch - różna reakcja dla każdego klawisza z osobna, oraz Channel Aftertouch - jednakowa i zlinkowana w stosunku do wszystkich klawiszy danej klawiatury.
Z Key Aftertouch można spotkać się raptem tylko w kilku dotychczas wyprodukowanych instrumentach dostępnych za rozsądne pieniądze.
[addsig]
......na tym się zatrzymałem...
Tu pisz wreszcie człowieku wyraźnie i w ojczystym języku o co Ci chodzi, a nie sil się na wydumane własne coś tam "&" coś tam jeszcze..., bo aż na litość się zbiera
A wszystko to masz w manualu, krok po kroku....
No i po co to piszesz, czepiasz się znowu tego czego nie powinieneś..
Chłopie, o funkcji Mem. Dump to ja tylko wspomniałem nic więcej,
Problem tyczy się jednej sprawy mianowicie tego że nie idzie komunikat Note On i Note Off i kropka!
a nie nawracanie do dodatkowo przypisanej funkcji na ten klawisz, zupełnie jak piszesz bzdetnej..
Fajnie że orientujesz się w temacie, który właśnie sam rozwiązałem korzystając z załacznika z manuala i mojej błędnej wiedzy :) Bez odsyłania Axioma na serwis :)
Dla zainteresowanych:: Załącznik Axiom User Guide str. 61 "Appendix E" Hexadecimal Conversion Chart
i MIDI OX Utility : )
GLORY!

A wszystko to masz w manualu, krok po kroku....
No i po co to piszesz, czepiasz się znowu tego czego nie powinieneś..
Chłopie, o funkcji Mem. Dump to ja tylko wspomniałem nic więcej,
Problem tyczy się jednej sprawy mianowicie tego że nie idzie komunikat Note On i Note Off i kropka!
a nie nawracanie do dodatkowo przypisanej funkcji na ten klawisz, zupełnie jak piszesz bzdetnej..
Fajnie że orientujesz się w temacie, który właśnie sam rozwiązałem korzystając z załacznika z manuala i mojej błędnej wiedzy :) Bez odsyłania Axioma na serwis :)
Dla zainteresowanych:: Załącznik Axiom User Guide str. 61 "Appendix E" Hexadecimal Conversion Chart
i MIDI OX Utility : )
GLORY!
...Dla zainteresowanych:: Załącznik Axiom User Guide str. 61 "Appendix E" Hexadecimal Conversion Chart
i MIDI OX Utility : )..
Ja nic nie wiem, nikogo nie znam. To jest kura!
i MIDI OX Utility : )..
Ja nic nie wiem, nikogo nie znam. To jest kura!