...Chodziło mi o te bramki, bo wszędzie trąbią, że rozsądne minimum to jednak 25sztuk...:)...
No masz rację. Ale to przy dużym studio. Na użytek własny styknie na początek 17.
...Chodziło mi o te bramki, bo wszędzie trąbią, że rozsądne minimum to jednak 25sztuk...:)...
No masz rację. Ale to przy dużym studio. Na użytek własny styknie na początek 17.
...
...
Bez porządnego wyklejenia studia w całości pianką lub styropianem, bramki nie spełnią swojej funkcjii. Można to obejść, wpinając jedną bramkę za drugą. Koszty niestety rosną.
Bez porządnego wyklejenia studia w całości pianką lub styropianem, bramki nie spełnią swojej funkcjii. Można to obejść, wpinając jedną bramkę za drugą. Koszty niestety rosną. ...
No niby tak ale przynajmniej jako ekspander 8:1 zadziała taka bramka bez wygłuszenia. Ale... Jak połozysz wytłoczki po jajkach na ściany to już będzie działać jak 12:1 i wtedy jest git. Do tego warto kilka jajek kupić i pendzelek. Jak białkiem starannie "pomalujesz" wytłoczki to zaklejasz im pory, wzracta sztywność i gęstość. Tłumią wtedy sporo lepiej. A z żółtek zrobisz sobie kogel-mogel. Pychotka :)
No niby tak ale przynajmniej jako ekspander 8:1 zadziała taka bramka bez wygłuszenia. Ale... Jak połozysz wytłoczki po jajkach na ściany to już będzie działać jak 12:1 i wtedy jest git. Do tego warto kilka jajek kupić i pendzelek. Jak białkiem starannie "pomalujesz" wytłoczki to zaklejasz im pory, wzracta sztywność i gęstość. Tłumią wtedy sporo lepiej. A z żółtek zrobisz sobie kogel-mogel. Pychotka :)
...
Tak, lecz ze względów BHP, zrezygnowałbym z koglamogla, po salmonelli zmienia się kierunkowość słyszenia.
Kurde!!! Już dawno się tak nie uśmiałem:)
A teraz poważnie!!! Jakby co to mam 15 bramek do sprzedania i 2 miksery. Bo przechodzę z PRO na studio na własny użytek:)
Cześć!
Powiedzcie mi na serio - ile tych bramek potrzeba, żeby nic mi nie trzeszczało? Bo mam dobre kable Vivanco, z przejściówkami nakręcanymi, więc to nie tutaj jest problem.
Drugie pytanie - czy jak postawię 2 bramki na sobie (lub obok), to będą tłumiły dźwięki z podwójną mocą? A może będą się wzajemnie mocniej wspierać? DZIĘKI!
RATUNKU! Ta zaraza się rozprzestrzenia w zastraszającym tempie. Ratuj się kto może!