Korg Kaossilator Pro

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
auton
Re: Korg Kaossilator Pro

Post autor: auton » niedziela 04 lip 2010, 02:43

...
...Na EMX-1 sam jestem napalony. Iłem okazję się tym bawić. Ma fajny oldschool'owy "syntezator"... 

Kupiłem igłe, bez ryski za 1300zł, wymieniłem lampy na GrooveTubes i można tym zdziałać kompletną elektroniczną nute:)

Teraz poluje na kaoss'a 3 albo tego nowego zielonego.

Przyznams zczerze ze chciałem kupić ESX-1 ale ciesze się ze kupiłem EMX-1.
...

Nowłasnie, którego byście mi polecili, który lepszy do produkcji kawałka w całości, ESX 1 czy EMX 1?

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » niedziela 04 lip 2010, 09:00

Odpowiedź jest jasna, EMX to muzyczna stacja produkcyjna, a ESX to sampler.
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » niedziela 04 lip 2010, 09:04

Jednak wiedz że przy użyciu tylko tego jednego urządzenia, nuty o profesjonalnym brzmieniu nie zdziałasz, to nie ta klasa instrumentu. Tak czy owak na pewno jest to lepszy wybór niż Kaoss.
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

auton

Post autor: auton » niedziela 04 lip 2010, 14:19

...Jednak wiedz że przy użyciu tylko tego jednego urządzenia, nuty o profesjonalnym brzmieniu nie zdziałasz, to nie ta klasa instrumentu. Tak czy owak na pewno jest to lepszy wybór niż Kaoss.... 

Oczywiscie mysle o programie (chyba ableton) i sterowniku. Jaka wersja abletona jest dobra na początek? I czym sie rózni live od suite? A co do sterownika to mam na oku: novation nocturn, novation  SL mkII, m-audio axiom i tym podobne, wazne by miał touchpady. Jeszcze jedno- czy na początek ma znaczenie ilośc klawiszy? 25 lub 49? Choc czym wiecej oktaw tym więcej mozliwosci...

Janusz_M

Post autor: Janusz_M » niedziela 04 lip 2010, 15:24

Chociaż

Uparłem sie o hardware, bo np. program i sterownik to cięzka rzecz dla mnie, nigdy nie siedziałem w produkcji.

To jednak:

Oczywiscie mysle o programie (chyba ableton) i sterowniku.

Uważasz iż okiełznanie sterownika i programu jest znacznie trudniejsze niż okiełznanie sterownika programu i sprzęnięcie obu z dodatkowym sprzętem?

Pozdrawiam

Janusz M.

auton

Post autor: auton » poniedziałek 05 lip 2010, 13:26

...
Chociaż

Uparłem sie o hardware, bo np. program i sterownik to cięzka rzecz dla mnie, nigdy nie siedziałem w produkcji.

To jednak:

Oczywiscie mysle o programie (chyba ableton) i sterowniku.

Uważasz iż okiełznanie sterownika i programu jest znacznie trudniejsze niż okiełznanie sterownika programu i sprzęnięcie obu z dodatkowym sprzętem?

Pozdrawiam

Janusz M.
...

Nie nie, źle sie wyraziłem- okiełznanie programu i sterownika moze byc trudniejsze niz okiełznanie jakiegos hardwaru, bez uzycia programu. Tak mi sie przynajmniej wydaje.

ODPOWIEDZ