Jesli rosyjski, to trzeba zamiast labogi wezwać Macierewicza na pomoc...
Szczęście że Werner Heyde nie żyje... Bo gdyby on pomógł tobie Hansie Klosie... ;)
Radio w monitorach odsłuchowych
Re: Radio w monitorach odsłuchowych
...
Jesli rosyjski, to trzeba zamiast labogi wezwać Macierewicza na pomoc...
Szczęście że Werner Heyde nie żyje... Bo gdyby on pomógł tobie Hansie Klosie... ;)...
cokolwiek masz na mysli...
a powaznie: przewód gitarowy jest niesymetryczny, układy sa wysokimpedancyjne, wzmocnienie duże - historie z demodulacją sygnałów radiowych są więc możliwe. podobna sytuacja występuje w monitorach kolegi, mi kiedys cały Midas monitorowy (wyposażony chyba w 80 transornatorów) zagrał radio marii w monitorach - cicho ale skutecznie wkurzające...
a powaznie: przewód gitarowy jest niesymetryczny, układy sa wysokimpedancyjne, wzmocnienie duże - historie z demodulacją sygnałów radiowych są więc możliwe. podobna sytuacja występuje w monitorach kolegi, mi kiedys cały Midas monitorowy (wyposażony chyba w 80 transornatorów) zagrał radio marii w monitorach - cicho ale skutecznie wkurzające......
Zabawne jest to że się zdarzało to w odległych od siebie miejscach i przy różnych kablach. Gdyby mi się chciało przeztawiać graty to bym go podłączył i sprawdził czy znowu może...:) Teraz używam Flexstona III i Orange rocker 30 H i nigdy nic nie gadało w tle. Może to kwestia przypadku że jakiś układ w środku jest zestrojony z jakąś rozgłośnią...
Szczęście że Werner Heyde nie żyje... Bo gdyby on pomógł tobie Hansie Klosie... ;)...
cokolwiek masz na mysli...
A nic szczególnego. Jakoś mi się jeżą włosy od tematów politycznych:)
- panduberman
...W RME masz JACKI ale to JACKI STEREO czyli 3 przewody do podłączeni.a Łącza są jak najbardziej symetryczne , zrób kabel jack STEREO - XLR i podepnij taki kabel do monitorów.
albo jak masz kable XLR to taka przejsciówka
http://sklep.rms.pl/galerie/p/przejsciowka-wtyk-xlr-wt_9853.jpg
nie wiem czy sie zmieści do RME bo u mnie w FF400 jest ciasno...
problem wyeliminowany (no mam nadzieje , że to tak zostanie)
z rme do m-patch`a jack (stereo) => xlr
z m-patch`a do monitorów xlr => jack
i daje rade.
dzięki za pomoc !
SH-101, Polysix, Juno-106, Bohm, Yamaha CS-5, Nord Electro, Korg M3, Rhodes MK2, Korg R3, komputer, monitory, preampy, szafka, fotel, kubek, popielniczka ;-)