Wyślij nam swoje demo - nie spełniasz warunków?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Caroozo
Re: Wyślij nam swoje demo - nie spełniasz warunków?

Post autor: Caroozo » piątek 09 paź 2009, 15:04

Wobec tego takie moje pytanie, chodzi nam w naszym zespole po głowie nagranie demo - na studio kasy nie ma, więc własnymi siłami coś zrobimy. Ostatnio dostaliśmy do użytku pomieszczenie które miało pełnić rolę studio, wszystko wygłuszone, laptop, interfejsy, mikser itd sa...:)

Także moje pytanie - nieprzygotowane = brzmiące słabo/nieskwantyzowane/nie wymasterowane? Czy raczej chodzi o ogólną kompozycję, tekst, "flow" muzyki a jakość nagrania może nie być "god-like"?
Takie pytanie od młodego zespołu który chciałby się wypromować a ma dużo doświadczenia, przemyślaną muzykę i ogrom chęci i nie chce zasypywać internetu zbędną muzyką, a nagrać dobrze 3-4 utwory i złapać za serce (ucho?:)) słuchaczy .

Redakcja

Re: Wyślij nam swoje demo - nie spełniasz warunków?

Post autor: Redakcja » piątek 09 paź 2009, 15:49

Także moje pytanie - nieprzygotowane = brzmiące słabo/nieskwantyzowane/nie wymasterowane? Czy raczej chodzi o ogólną kompozycję, tekst, "flow" muzyki a jakość nagrania może nie być "god-like"?

Generalnie chodzi nam o całość gdyż doskonale rozumiemy, że twórcy/zespoły mogą mieć problemy wręcz ze wszystkimi aspektami swych realizacji.

Niemniej bardzo też prosimy aby wcześniej zajrzeć do naszego działu FAQ. Znajdziecie tam praktycznie komplet informacji jak zrobić poprawne (w tym także pod względem technicznym) i akceptowalne przez wszelakie media demo.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

ODPOWIEDZ