autorstwa F. Altona Everesta
zbiór wiadomości- POWALAJĄCY

Bardzo powoli mi wchodzą wiadomości z tej książki

...Podręcznik akustyki
autorstwa F. Altona Everesta
zbiór wiadomości- POWALAJĄCY
Ale to nie jest książka o realizacji dźwięku! Po raz kolejny pada tutaj tytuł jakiejś pozycji książkowej, która wcale nie jest tym, o co pyta autor wątku.
Obojętnie co by dobrego nie mówić o książce Everesta, ta podpowiedź jest kompletnie nie na temat....
to może to pasuje :
http://www.amazon.com/Recording-Tips-Engineers-Second-brighter/dp/0240519744
oglądałem ją w pdf`ie i jest tam dużo pożytecznych informacji.
U Altona Everesta nie znajdziesz za dużo praktycznych informacji na temat realizacji dźwięku. To jest podręcznik akustyki - prezentuje temat najogólniej jak można.
Z kolei Sztekmiler jest bardzo pobieżny i daje podstawy (tylko i to niezbyt solidne). Generalnie brak dobrej polskiej książki z tej dziedziny. Po angielsku jest za to conajmniej kilka poruszających różne aspekty realizacji dźwięku.
...witam. podepnę się tutaj żeby nie robić zbędnego śmietnika.
otóż wpadła mi w rece książka marka korbeckiego przedstawiająca zagadnienie dźwięku, systemu cyfrowego, przetwarzania A/C oraz po łebku o podstawowym wyposażeniu, obróbce wstępnej, opis różnych wtyczek i takie tam. czytając ją (jako amator) można zorientować się troszkę w temacie i ukierunkować niedobór wiedzy. książka jest jednak z 1999 roku więc trochę jakby wiekowa. może ktoś mógł by polecić coś na czasie wartego swojej ceny. chodzi mi jednak bardziej o technikę niż o technologię. z góry dzięki....
Zdecydowanie "Podstawy nagłośnienia i realizacji nagrań" Krzysztof Sztekmiler
Ja polecam "Mixing with your mind". Chyba najlepsza pozycja dotycząca mixowania.