Instrument klawiszowy do mocnego rocka - pytanie
-
Przesluchaj Yamahe W7.Jest do niej duzo dyskietek z ciekawymi brzmieniami.Widziałem juz za 1.500zł
Gram rozne gatunki muzyczne.Lubie dobra muze.Pozdrawiam wszystkich o podobnych upodobaniach
Re: Instrument klawiszowy do mocnego rocka - pytanie
Ja polecam CS1x- ma kwasne brzmienia- ciemne stringi - i jak umiesz troszeczke programowac synhy to mozesz wyktecić ładne piano w trybie XG i zapiac je do Performance - gdzie baw sie filtrami do woli. Odradzam M1- on ma ładne brzmienia ale ona nadają sie do łagodniejszych styli- nieuzyskasz tam "Kwaśnych" brzmień. W CS1x mozesz nawet na żywca pokręcić gałakami i pozmieniac brzmienie na scenie :D W tem przedziale cenowym polecam ta yamahe
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
Ja proponuję Mooga prodigy bądź rogue, jeżeli oczywiście shortka klawiaturka to nie problem, bo cena jest raczej umiarkowana tylko trudno je znaleźć.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
eis, eis, baby!
- mr-hammond
a moze uzywany micro piano kurzweil?
Smyczki ,hammond i dobre piano ,ale nie ma syntezatorów. no i w module .
Ale to chyba najtansze dobre piano jakie znam .
Pozdrawiam
PAWEŁ
Pozdrawiam
PAWEŁ
...a moze uzywany micro piano kurzweil?
## zgadzam się ;)
ja bym brał pod uwagę również klawisze Korga M1 (dla mnie superinstrument), X5 lub X5D.
pozdro
Groover
## zgadzam się ;)
ja bym brał pod uwagę również klawisze Korga M1 (dla mnie superinstrument), X5 lub X5D.
pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
- mr-hammond
......a moze uzywany micro piano kurzweil?
## zgadzam się ;)
pozdro
Groover
...
mialem korga X5 ,zero awaryjnosci :) super lekki i klawiatura wporzo :)
Polecam :)
Wiadomo M1 lepszy pod wzgledem piana i klawiatury ,ale ciezszy i mniej próbek ma :)
Pozdrawiam
PAWEŁ
## zgadzam się ;)
pozdro
Groover
...
mialem korga X5 ,zero awaryjnosci :) super lekki i klawiatura wporzo :)
Polecam :)
Wiadomo M1 lepszy pod wzgledem piana i klawiatury ,ale ciezszy i mniej próbek ma :)
Pozdrawiam
PAWEŁ
...ja bym brał pod uwagę również klawisze Korga M1 (dla mnie superinstrument), X5 lub X5D.
pozdro
Groover
A propo Korga M1
Groover czy widziałeś film Wielki Błękit? To piękny obraz a muzyka Erica Serra zrobiona w 99% właśnie na M1 jest dla mnie mistrzostwem świata.
Tak uważam.
Pozdro!
pozdro
Groover
A propo Korga M1
Groover czy widziałeś film Wielki Błękit? To piękny obraz a muzyka Erica Serra zrobiona w 99% właśnie na M1 jest dla mnie mistrzostwem świata.
Tak uważam.
Pozdro!
eis, eis, baby!
grałem na Cs wlasnie w dosyc ciezkim projekcie-porobilem brzmienia performance 4 warstwowe z distorinami i wychodzilo to dosyc ciekawie, niektórzy sluchajac nie domyslali sie ze to nie gitara
akustyczne barwy zdecydowanie odpadaja,
pady, beby nieklasyczne, bassy el ok
tylko ze klawiaturke slaba miala, przy dosyc mocnym uzytkowaniu rozjarzdzaly sie klawisze, wiec kupno csa z tego powodu zdecydowanie odradzam-no chyba ze trafisz na malo uzywany model
a co wybrac? zalezy jaka funkcje ma klawisz spełniac?
i tu bez Twoich wyobrazen zeden expert nie da odpowiedz, a jesli juz to "trudno powiedziec":)
pozdr
akustyczne barwy zdecydowanie odpadaja,
pady, beby nieklasyczne, bassy el ok
tylko ze klawiaturke slaba miala, przy dosyc mocnym uzytkowaniu rozjarzdzaly sie klawisze, wiec kupno csa z tego powodu zdecydowanie odradzam-no chyba ze trafisz na malo uzywany model
a co wybrac? zalezy jaka funkcje ma klawisz spełniac?
i tu bez Twoich wyobrazen zeden expert nie da odpowiedz, a jesli juz to "trudno powiedziec":)
pozdr
residance - warsaw
destination - space
destination - space
To miłe i fajne, że temat wypływa pół roku po premierze, tym fajniej, że nadal jest aktualny. dziękuję Wam wszystkim, wydrukuję go zaniosę naszemu klawsiszowcowi, niech wreszcie coś zrobi w tym temacie.....
pozdrawiam
Laser
pozdrawiam
Laser
Gram na gitarze
No i akcja prawdopodobnie sie zakończyła. Wszystkie znaki na niebie i ziemii wskazują, że pokładowym instrumentem w zespole zostanie rs5, co nie zmienia faktu, że dużo się od Was dowiedziałem i sam się zastanawiam, nad nabyciem drogą kupna właśnie yamahy cs1x na własny użytek. Dzięki jeszcze raz wszystkim.
pozdrawiam
pozdrawiam
Gram na gitarze