Test Reapera

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
konop_tnt
Kontakt:
Re: Test Reapera

Post autor: konop_tnt » sobota 14 mar 2009, 20:48

Przypadkiem nie jest:)
Do zastosowań niekomercyjnych kosztuje $50 a do komercyjnych bodajże $200

Matiens

Post autor: Matiens » niedziela 15 mar 2009, 23:04

...Przypadkiem nie jest:)
Do zastosowań niekomercyjnych kosztuje $50 a do komercyjnych bodajże $200...
OK. A gdzie to można kupić, bo na stronie reapera można ściągnąć za free wersję 2.57? Chyba, że mowa o nowszej
gram, komponuję, koncertuję itp.

konop_tnt
Kontakt:

Post autor: konop_tnt » poniedziałek 16 mar 2009, 00:10

......Przypadkiem nie jest:)
Do zastosowań niekomercyjnych kosztuje $50 a do komercyjnych bodajże $200...
OK. A gdzie to można kupić, bo na stronie reapera można ściągnąć za free wersję 2.57? Chyba, że mowa o nowszej ...
Tutaj masz przecież informacje

Matiens

Post autor: Matiens » poniedziałek 16 mar 2009, 07:39

Ok. Dzięki. Czyli to tak naprawdę chodzi o wykupienie licencji. Ciekawy pomysł na promowanie produktu. Ściągasz program, jak Ci się spodoba kupujesz licencję i Peace :) Coś wspaniałego....
gram, komponuję, koncertuję itp.

Janusz_M

Post autor: Janusz_M » poniedziałek 16 mar 2009, 21:06

Czy w Eis mógłby się ukazać test Reapera?

Popieram. Test innych alternatywnych DAW też byłby mile widziany, ale zadowolę się Żniwiarzem.

A przypadkiem Reaper nie jest darmowy???

Chyba wersja 0.999 jest darmowa - każda następna już nie.

Czyli to tak naprawdę chodzi o wykupienie licencji. Ciekawy pomysł na promowanie produktu. Ściągasz program, jak Ci się spodoba kupujesz licencję i Peace :) Coś wspaniałego....

Obecnie wybieram między Energy Xt2, a Reaperem. Ale jak tu konfrontować oba programy w wersjach demo skoro na jednym mogę wykonać kilka projektów, a na drugim jeden i jeszcze nie mogę go zachować? Żeby było śmieszniej raz pracując na tym demie nagrałem fajny motyw i musiałem go przepisać do Reapera!
Mam niejsane uczucie, że nie ma co zwlekać tylko zaakceptować wady Reapera względem EXT2 i skupić się na muzyce.

Awatar użytkownika
mr.X

Post autor: mr.X » wtorek 17 mar 2009, 10:10

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » wtorek 17 mar 2009, 11:05

Dopóki klecisz sobie w domu muzykę własną i się z nią nie wychylasz na świat zewnetrzny możesz legalnie korzystac z Reapera za darmo bez technicznych ograniczeń. Ilośc projektów tez jest nieograniczona. Pirewszy stopień licencjonowania (ok100USD) jest wtedy gdy zaczynasz rozpowszechniacz SWOJĄ twórczosc. Drugi poziom licenjonowania Reapera (ok200 USD) zachodzi wtedy gdy chcesz ZARABIAC przy pomocy Reapera.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Janusz_M

Post autor: Janusz_M » wtorek 17 mar 2009, 17:54

Spiker trochę nie do końca jest tak jak mówisz. Korzystanie z Reapera nie jest za darmo. Po miesiącu autor wierzy że zrezygnujesz lub kupisz licencję. W tym drugim wypadku cena jest odpowiednio 50$ i 225$. Cytuję ze strony Reapera:

The normal price for REAPER is $225.00 USD, however for users who wish to use REAPER only for non-commercial use we offer reduced price licensing for $50.00 USD.

j.bravo

Post autor: j.bravo » czwartek 26 mar 2009, 04:21

...Toż Reaper na naszym forum gości (zawodowo) od stycznia roku 2006(!) - Taki sobie Reaper?. Tyle, że jak dotąd nie doczekał się niestety regularnej dystrybucji na terenie naszego kraju...
No świetnie, ale mam dwa pytania: po pierwsze - na terenie jakiego kraju Reaper doczekał się dystrybucji? I drugie pytanie - co to jest REGULARNA DYSTRYBUCJA?

Jestem przystojny i młody

ODPOWIEDZ