Interfejs audio - rejestrator

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
smiechu
Re: Interfejs audio - rejestrator

Post autor: smiechu » czwartek 19 lut 2009, 19:23

Jeszcze raz dzięki za pomoc w rozjaśnieniu tematu....

Juz tak nie oczerniajmy akustykow... czesto warunki i sprzet jakim dysponują nie daja wiele mozliwosci... ale nie w tym temat...

Dobrze głowkujesz z rozpoczeciem od 8-kan splitera i karty... ja do tego jeszcze na poczatek radzilbym Ci kupić stereofoniczna pare pojemnościówek aby zebrać dokładnie to co slyszy publika i do tego domiksowywać reszte...
Jak wspomnieli koledzy wczesniej... w klubach nie wszystko jest naglasniane bo nie wszystko musi być nagłosnione, wiekszość soundu idzie wprost ze sceny, a na przodach jest w głownej mierze wokal, klawisz, troche bębnów... zalezy od warunków, ale mniejwiecej tak to wyglada... pozatym sam wiesz bo bawisz sie w nagrywanie sumy z miksera...
Do tego odgłosy publiki, ich reakcje, akustyka pomieszczenia... tego nie uchwycisz wyłacznie sygnałami ze sceny... a tak na prawde to jest istota brzmienia "live"...
Także jeśli nie wiesz w co zainwestować pieniądze... a nie masz ich wiele, to chyba para pojemnościowych mików, statyw i preamp do tego to dobry krok w przód...

zusammen

Post autor: zusammen » piątek 20 lut 2009, 02:30

Dzięki za wskazówki.. Pojemnościówki mam już zakupione i od dawna wrzucam to po stronie publiki.. Chodzi o to abym mógł selekcjonować ilość i jakość, dlatego podpytuje jaki spliter, jaki adat i gdzie to wszystko najlepiej zanabyć.

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » piątek 20 lut 2009, 08:28

...Dzięki za wskazówki.. Pojemnościówki mam już zakupione i od dawna wrzucam to po stronie publiki.. Chodzi o to abym mógł selekcjonować ilość i jakość, dlatego podpytuje jaki spliter, jaki adat i gdzie to wszystko najlepiej zanabyć....
Narusze regulamin :/Jest bardzo dużo specjalistycznych sklepów, ważne aby sprzedawca był rzetelny i najważniejsze w temacie dlatego ja kupuje tu, jest ok. Co do reszty to już dowiesz się u sprzedawcy
Powodzenia

Awatar użytkownika
CD-RW

Post autor: CD-RW » piątek 20 lut 2009, 08:43

Niestety nawet jesli sie nagrywa koncert w malym klubie, to mikrofonow stawia sie tyle ile jest zrodel (a zawyczaj wiecej...) Nawet jesli nie zostana wykorzystane do naglosnienia miks nagrania bez tych sygnalow moze okazac sie trudny i/lub niemozliwy. Wiec na 8 kanalow mozna nagrac kwartet smyczkowy. Chyba ze mowimy o nagraniu reportazowo-dokumentacyjnym, to co innego....

ODPOWIEDZ