Laptop na scene - nietypowo

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Data
Re: Laptop na scene - nietypowo

Post autor: Data » niedziela 15 cze 2008, 20:50

Bez przesady z tym macbookiem. Apple zawsze brał gigantyczne pieniądze i dawał ładne jabłuszko ale nie do końca takie super (co wychodzi po czasie) Mo i jak ktos nie zamierza używać OSX (fakt - b.dobry system) to tylko wątpliwy dodatek..Jeżeli sie upieramy przy amerykańskiej firmie weźmy Dell'a który jest trochę niedoceniany a to bardzo dobry sprzęt i super serwis.

Awatar użytkownika
Vibra

Post autor: Vibra » niedziela 15 cze 2008, 21:37

Z pc-tami jest tak ze sa bardzo dobre ale system xp jakos nie bardzo sie na nich sprawdza.

Awatar użytkownika
Kubańczyk

Post autor: Kubańczyk » poniedziałek 16 cze 2008, 01:38

...Z pc-tami jest tak ze sa bardzo dobre ale system xp jakos nie bardzo sie na nich sprawdza. ...
OK - ale przecież ja obecnie mam PIV 2.4HT 2.5Gb ram i bez netu zoptymalizowany względnie, a jedzie mi bez zarzutu na 64 sample opóźnienia i tylko procek mnie ogranicza (płyta Intela również).
Nie wywala mi się i tylko strzela czasem jak zjada dużo vsti.
Ale to przecież normalne!

Czy na macbooku gdy się przegnie z vsti to nie strzela dźwięk mając ustawioną najniższą latencję?
Lubię: klawisze, samplery, realizację, programowanie, DIY. Muzyka dub i okolice.

Awatar użytkownika
Kubańczyk

Post autor: Kubańczyk » poniedziałek 16 cze 2008, 01:43

Chciałem dodać (bo wcześniej obcięło link do konfiguracji laptopa HP), że w tej samej cenie (4 tyś) mogę mieć macbooka z 13'' monitor, dysk 5400, grafika intela 144MB, sieć gigabitowa, 2Gram

lub

notebook HP 17", dysk 7200, sieć 100/10, grafika nvidia 8400, 3Gram

reszta parametrów zbliżona.
Lubię: klawisze, samplery, realizację, programowanie, DIY. Muzyka dub i okolice.

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 16 cze 2008, 14:13

xp jest super systemem tylko za duzo różnych konfiguracji musi obsłużyć co ne do końca wychodzi mu na zdrowie
tego problemu nie ma osx ale apple nie do konca oferuje najwydajniejsze komputery -ale to inna filozofia

Awatar użytkownika
somebody-someone

Post autor: somebody-someone » poniedziałek 16 cze 2008, 16:28

...Mam już w domu własnie PC na core duo i fajnie sie pracuje. Wiec jaki teraz laptop na tym core duo? Mi się najbardziej podoba opcja z Mac'kiem i dwoma systemami, co wy na to? I jakiego tego Maca bo są też takie małe białe (koło 13") - niestety nie oriętuję się w nazwie, czy takiego zwykłego (Powerbook bodajże).

Chciałbym aby bateria mu trzymała tak całkiem przyzwoicie, dobry ekran i stabilność. Wygląd jest najmniej ważny ale wiadomo że jak Mac to i wygląd ma niepowtarzalny....
Twój budżet jest raczej zbyt szczupły na MacBook'a. Najtańszy MacBook: 2 990,98 PLN netto (cena z )i-spot) a MacBook Pro -5 327,05 PLN netto. Zaznaczam, iż są to ceny NETTO.
..:: Dobra muzyka to koincydencja wielu zbiorów zawierających jedynie dobre pierwiastki ::..

Awatar użytkownika
heathenichaer

Post autor: heathenichaer » poniedziałek 16 cze 2008, 16:49

Twój budżet jest raczej zbyt szczupły na MacBook'a. Najtańszy MacBook: 2 990,98 PLN netto (cena z )i-spot) a MacBook Pro -5 327,05 PLN netto. Zaznaczam, iż są to ceny NETTO....
nie to żebym polecał macbooka (bo nie znam) ale są już dostępne C2D za 2999brutto, np. w mediamarkt widziałem 2 mieś. temu, pzdr.
Sztuka jest wycinkiem rzeczywistości widzianym przez temperament artysty - Émile Zola
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3

Awatar użytkownika
bean

Post autor: bean » poniedziałek 16 cze 2008, 18:15

właśnie dzisiaj mi się rozszerzył budżet do tych 3 tyś i w najbliższym czasie biorę MacBooka. Chciałem jeszcze zapytać jak wygląda sprawa instalowania Win XP na Macu oraz czy Cubase działa, i nie sprawia żadnych problemów?
[b]zapraszam na [url]www.streemo.pl/MadBoy[/url] - check it NOW!
[/b]

Awatar użytkownika
somebody-someone

Post autor: somebody-someone » poniedziałek 16 cze 2008, 22:05

...właśnie dzisiaj mi się rozszerzył budżet do tych 3 tyś i w najbliższym czasie biorę MacBooka. Chciałem jeszcze zapytać jak wygląda sprawa instalowania Win XP na Macu oraz czy Cubase działa, i nie sprawia żadnych problemów?...
Potrzebujesz aplikacji Parallel Desktops. Nie ma problemu z aplikacjami Windowsowymi, gdy tenże już stoi pod jurysdykcją MacOS'a. Co więcej - całość chodzi wydajniej, niźli w konfiguracji podobnej na PeCecie.
..:: Dobra muzyka to koincydencja wielu zbiorów zawierających jedynie dobre pierwiastki ::..

Awatar użytkownika
Kubańczyk

Post autor: Kubańczyk » wtorek 17 cze 2008, 10:24

Ostatecznie wybrałem laptopa HP 2.4 C2D 3Gram (płyta intela) 17"szkło
120GB 7200 + 120GB 7200 nvidia 8400. Całość ok 4tyś - bez oprogramowania. Zadecydował wydajniejszy dysk i większy ekran.
Dzięki za różne (często sprzeczne) opinie!

ODPOWIEDZ