Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
-
elmuz1
Re: E-mu 5000 - jak sterować z poziomu Cubase?
autor: elmuz1 » sobota 03 maja 2008, 15:54
...No właśnie jak sterować e-mu 5000 przez cubasa sx3 ? wiem ze trzeba wybrac w opcji midi device menager narzedzie z jakim chce sie pracować tylko w tym, problem ze nie ma na liscie mojego emulatora

...
Masz widzieć w Cubase wejście i wyjście midi swojej karty muzycznej czy interfejsu midi, tego, który zainstalowałeś w komputerze. Zakładam, że kablami midi masz odpowiednio połączone wejścia i wyjścia karta->e-5000. Teraz trzeba poznać implementację midi e-5000 żeby wiedzieć jakimi kontrolerami można sie posługiwać. Do roboty, do czytania i uczenia się! e-5000 to bardzo zaawansowane urządzenie. Po co je masz skoro zadajesz tak głupie pytania?
-
cuba22 - Posty:140
autor: cuba22 » niedziela 04 maja 2008, 00:14
Masz widzieć w Cubase wejście i wyjście midi swojej karty muzycznej czy interfejsu midi, tego, który zainstalowałeś w komputerze. Zakładam, że kablami midi masz odpowiednio połączone wejścia i wyjścia karta->e-5000. Teraz trzeba poznać implementację midi e-5000 żeby wiedzieć jakimi kontrolerami można sie posługiwać. Do roboty, do czytania i uczenia się! e-5000 to bardzo zaawansowane urządzenie. Po co je masz skoro zadajesz tak głupie pytania?
Mam je po to żeby sie uczyć co robie codziennie niedawno zaczołem dopiero przygode z hardware i jestem bardzo zadowolony z tego wyboru, jak narazie cubasa urzywam jako zewnetrzengeo sekwencera i zgrywam slady w audio ale podobno słyszałem ze jest możliwość podpiecia np pod cubasa i sterownia z tegogo poziomu jak np e-mu proteus ktory jest w standrardzie dodany do opcji midi device menager w cubasie .. w cubasie komunikaty midi sa dobrze ustawione wszytsko jest podpiete jak nalerzy