Czy na live będzie istotnie słyszalna diametralna różnica? W studiu wiadomo że będzie lecz live jest specyficzny......
mysle ze da rade w kwestii brzmienia, tyle ze nie wiem, czy ten najtanszy da rade w kwestii wytrzymalosci (ciagly montaz-demontaz) - z tym jest roznie
Kompresor wielokanałowy na estradę?
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Re: Kompresor wielokanałowy na estradę?
Aha...Raczej będzie zapięty i podpięty na stałę w case wraz z mikserem i innymi gratami. Czyli np. z takim sobie presonusem Acp-88 nie powinno być gorzej niż bez niego? :)
4 x dbx 166xl - bardzo dobre rozwiązanie, charakterystyczny sound
lub
2 x drawmer DL441 - topowe rozwiązanie, zupełnie inny kompresor niż dbx .
Rozwiązania oparte na ośmiokrotnym kompresorze - jedyne, które mogę polecić, to http://www.ktsquareone.com/dynamics.php - tu znajdzieś Square One wg Klark Teknik. Baaaałdzo dobły i tłochę dłogi;)
Każde inne - szkoda kasy - to moje prywatne zdanie.
lub
Rozwiązania oparte na ośmiokrotnym kompresorze - jedyne, które mogę polecić, to http://www.ktsquareone.com/dynamics.php - tu znajdzieś Square One wg Klark Teknik. Baaaałdzo dobły i tłochę dłogi;)
Każde inne - szkoda kasy - to moje prywatne zdanie.
Nie ze mną te numery, Brunner!
...4 x dbx 166xl - bardzo dobre rozwiązanie, charakterystyczny sound
lub
Każde inne - szkoda kasy - to moje prywatne zdanie....
Tzn. każde inne ośmiokrotne - jeśli mają być dobre - to miałem na myśli.
lub
Każde inne - szkoda kasy - to moje prywatne zdanie....
Tzn. każde inne ośmiokrotne - jeśli mają być dobre - to miałem na myśli.
uuhhh.... no tak, tego Klarka T. to znamy tylko cena nie ta... Gdybym nie musiał za to płacić postawiłbym sobie w raku 8x E.A.R. i by się gęba cieszyła. Chodzi mi głównie o to aby jakąś taniochą nie zepsuć toru. No nic, jeżeli ktoś miałby jeszcze jakieś porady będę wniebowzięty i z góry dziękuję. Jeżeli nie można zamknąć wątek.
Ja używam dbx166 i nie mam zastrzeżeń. Właściwie to nawet jestem zadowolony - a to się u mnie rzadko zdarza
No i w budżecie się zmieścisz.

[b][url=http://jurekmuszynski.com]jurekmuszynski.com[/url][/b]
...Ja używam dbx166 i nie mam zastrzeżeń. Właściwie to nawet jestem zadowolony - a to się u mnie rzadko zdarza
No i w budżecie się zmieścisz.
...
Tak, 4 x dbx 166xl to słuszne nawet ze względów budżetrowych rozwiązanie, Swoją drogą - troche niedoceniana maszyna. Zdaje się, że coś koło 7 stów kosztuje, zostanie Ci jeszcze na pare piwek z kolegami w czasie próby...

...
Tak, 4 x dbx 166xl to słuszne nawet ze względów budżetrowych rozwiązanie, Swoją drogą - troche niedoceniana maszyna. Zdaje się, że coś koło 7 stów kosztuje, zostanie Ci jeszcze na pare piwek z kolegami w czasie próby...
... Witam serdecznie!
Szukamy z zespołem wielokanałowego kompresora na wokale. Mikrofonów jest 5 (niestety nieparzyście). Budżet ok. 4000/5000zł, muzyka to bankiety, wesela ...
A może BEHRINGER - jak na poziom muzyki weselnej, to w zupełności wystarczy. Tylko czy potraficie go właściwie wykorzystać. Na własne oczy widziałem w Poznaniu jak jeden facet zwracał do sklepu taki kompresor, bo z nim sobie nie poradził. Sprzedawca próbował wytłumaczyć i zademonstrować jak to działa, ale też błądził i nic mu nie wyszło.
Druga kwestia, czy zastosowanie kompresora w takim składzie nie przyczyni się do wyciągnięcia na wierzch nieczystości. Bez kompresora jak ktoś ze śpiewających nie jest pewien tego co śpiewa, to ma szansę się ukryć śpiewając ciszej. Kompresor na to nie pozwoli. Przerabiałem kiedyś takie amatorskie chórki i wyobrażam sobie czego można się spodziewać.
Szukamy z zespołem wielokanałowego kompresora na wokale. Mikrofonów jest 5 (niestety nieparzyście). Budżet ok. 4000/5000zł, muzyka to bankiety, wesela ...
A może BEHRINGER - jak na poziom muzyki weselnej, to w zupełności wystarczy. Tylko czy potraficie go właściwie wykorzystać. Na własne oczy widziałem w Poznaniu jak jeden facet zwracał do sklepu taki kompresor, bo z nim sobie nie poradził. Sprzedawca próbował wytłumaczyć i zademonstrować jak to działa, ale też błądził i nic mu nie wyszło.
Druga kwestia, czy zastosowanie kompresora w takim składzie nie przyczyni się do wyciągnięcia na wierzch nieczystości. Bez kompresora jak ktoś ze śpiewających nie jest pewien tego co śpiewa, to ma szansę się ukryć śpiewając ciszej. Kompresor na to nie pozwoli. Przerabiałem kiedyś takie amatorskie chórki i wyobrażam sobie czego można się spodziewać.