RAM - dobieranie kości
a ja mialem....slabe byly
taniej kupilem a-data wydajniejsze i stabilniejsze......geil przereklamowany - kiedys byly niezle(ze dwa lata temu)
taniej kupilem a-data wydajniejsze i stabilniejsze......geil przereklamowany - kiedys byly niezle(ze dwa lata temu)
-
Re: RAM - dobieranie kości
jak chcesz dobre kości bierz patrioty wersji LLK, a jak tanio to goodramy...
Korg 01/W pro, Korg X50, Yamaha P-70.
Panowie temat dotyczy RAM u
Mam pytanie czy odczuje dużą różnicę gdy w macbooku core2duo zmienie ram z 1 giga na 2 giga ? Dotyczy pracy konkretnie w programie logic express 8.
Mam pytanie czy odczuje dużą różnicę gdy w macbooku core2duo zmienie ram z 1 giga na 2 giga ? Dotyczy pracy konkretnie w programie logic express 8.
Logic express 8,RME FF400, Akai Mpc2000xl,Virus Ti,Roland JP8000,FM 8,Surge,Tc Electronic Finalizer,Tl Audio 5013 mk2, 2 x 1176 clone, 2 x pultec clone,SSL4000 bus compressor clone with external sidechain,
2176 Stereo Clone.
2176 Stereo Clone.
czy odczujesz roznice , w szybkosci pracy itd to wielkiej roznicy nie bedzie , ale bedziesz mogl zaladowac wieksza liczbe instrumentow ktore korzystaja z wielkich bibliotek.
no wlansie i pojawia sie kolejna sprawa otorz sprawdzalem jak po zalozeniu kosci programiki chodza, i co sie okazalo ze w FL Studio mozna zaladowac probek do 2Gb , a windows wykrywa 3,25 GB , tak zamo jest z Cubase Sx 3 , czy jest wogole jakis program ktory wykryje wiecej ramu i bede moglb wykorzystac te 4 GB???( No 3,25 Gb Przy tym windowsie:P)
limitu na windowsie pozbedziesz sie tylko i wylacznie instalujac 64bitowa wersje systemu.
Witam !
2,3,4....a moze ktos ma juz 6gb??????
Panowie ja jade na pentium 2.4 Ghz i 512mb ramu o magistrali 333MHz.Jest RME hdsp 96/32 i PCHAM CO CHCE I W JAKIEJ CHCE POZYCJI.Wielotrakowe projekty i mase vst przy 3/4 wykorzystaniu słupka mocy procesora marker tnie jak żyleta bez jednego nawet dropa. Nie wiem jak inne programy - ale akurat logic ma W USTAWIENIACH AUDIO opcje - Lalger process buffer - i wystarczy to zaznaczyc i heja..Polecam zdrowsze spojrzenie na sprawę bo do robienia ambitnej elektroniki czy tam czegokolwiek nie potrzebne są absolutnie komputery z NASA o 3,25GB(!) ramie.
2,3,4....a moze ktos ma juz 6gb??????
Panowie ja jade na pentium 2.4 Ghz i 512mb ramu o magistrali 333MHz.Jest RME hdsp 96/32 i PCHAM CO CHCE I W JAKIEJ CHCE POZYCJI.Wielotrakowe projekty i mase vst przy 3/4 wykorzystaniu słupka mocy procesora marker tnie jak żyleta bez jednego nawet dropa. Nie wiem jak inne programy - ale akurat logic ma W USTAWIENIACH AUDIO opcje - Lalger process buffer - i wystarczy to zaznaczyc i heja..Polecam zdrowsze spojrzenie na sprawę bo do robienia ambitnej elektroniki czy tam czegokolwiek nie potrzebne są absolutnie komputery z NASA o 3,25GB(!) ramie.
SEBSON - nie moge sie z toba zgodzic bo zalezy jak kto pracuje , z jakich vst korzysta itd, ja czesto uzywam vsti w layeringu co pochlania pamiec w mig, jedna wtyczke to np 700 ramu, dlatego zeby pracowac komfortowo i nie renderowac wszstkiego do sciezek postanowilem soebie kupic 4 GB. To jest tak ze jezdzisz maluchem i caly czas go naprawiasz ale mozesz jezdzic ferrari i cieszyc sie kazda minuta spadzana w tym aucie:)
Jeżeli chcesz zainwestować w droższe kości, ja polecam Patrioty lub Ocz. Mam te ostatnie w dualu 2x 1GB (800Mhz) CL4, wersja Platinum. Pięknie się spisują, można je jeszcze podkręcić żeby były wydajniejsze

...To jest tak ze jezdzisz maluchem i caly czas go naprawiasz ale mozesz jezdzic ferrari i cieszyc sie kazda minuta spadzana w tym aucie:)...
Pewnie tak, ale wytlumacz mi proszę jak chłop chłopu na miedzy, jakim to niby cudem bez tych wszystkich M/GB z dziesięć lat temu było już tyle na rynku naprawdę świetnej muzyki elektronicznej?
[addsig]
Pewnie tak, ale wytlumacz mi proszę jak chłop chłopu na miedzy, jakim to niby cudem bez tych wszystkich M/GB z dziesięć lat temu było już tyle na rynku naprawdę świetnej muzyki elektronicznej?
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.