Ile podatku za sprzet kupiony na niemieckim eBay?
Jak masz konto PayPal to musisz mieć podpięte do niego konto bankowe i kartę do płacenia w necie (ja mam Visa). W czym problem ?...
Hmmm - problem w tym ze jestem kompletnie zielony w tym temacie - nie mialem wczesniej do czyunienia z PayPalem, a z tego co czytyalem wplac ac na PayPal pieniadze mozna tylko za pomoca karty kredytowej lub mBanku. Ale tak sie zastanawiam czy karta Inteligo to nie przy okazji karta Visa?
Re: Ile podatku za sprzet kupiony na niemieckim eBay?
Ale tak sie zastanawiam czy karta Inteligo to nie przy okazji karta Visa?...
...czyli karta kredytowa
...czyli karta kredytowa
Mam kartę Inteligo - zwykłą debetową Visę Electron (mały znaczek Visa). Wielokrotnie kupowałem już rzeczy z zagranicy, gdzie rzekomo można płacić tylko kartą kredytową m.in. Soundsonline (i Soundsonline Europe) ostatnio zamówiłem książkę na amazon. Bez problemu z płatnością, więc polecam.
W tej chwili nie ma możliwości, żeby wpłacać sobie kasę z konta bankowego na PayPal. Jeśli płacisz przy pomocy PayPal, będzie on jakby łącznikiem między sklepem a Twoją kartą kredytową/debetową.
Oczywiście, jeśli ktoś przelewa Ci kasę na PayPal (z Polski czy z zagranicy), to możesz ją za odpowiednią opłatą (i odpowiednim przelicznikiem walutowym) przelać na konto bankowe.
- Piotr
W tej chwili nie ma możliwości, żeby wpłacać sobie kasę z konta bankowego na PayPal. Jeśli płacisz przy pomocy PayPal, będzie on jakby łącznikiem między sklepem a Twoją kartą kredytową/debetową.
Oczywiście, jeśli ktoś przelewa Ci kasę na PayPal (z Polski czy z zagranicy), to możesz ją za odpowiednią opłatą (i odpowiednim przelicznikiem walutowym) przelać na konto bankowe.
- Piotr
..Oczywiście, jeśli ktoś przelewa Ci kasę na PayPal (z Polski czy z zagranicy), to możesz ją za odpowiednią opłatą (i odpowiednim przelicznikiem walutowym) przelać na konto bankowe...
Można też zostawić sobie kasę na koncie PayPal aby coś potem sobie PayPalem kupić.
Jak jesteś zielony w temacie to musisz się niestety wysilić aby to zmienić. Nikt za Ciebie nie zadzwoni albo nie odwiedzi strony Twojego banku aby sprawdzic jakiej karty możesz używać do PayPala.
Można też zostawić sobie kasę na koncie PayPal aby coś potem sobie PayPalem kupić.
Jak jesteś zielony w temacie to musisz się niestety wysilić aby to zmienić. Nikt za Ciebie nie zadzwoni albo nie odwiedzi strony Twojego banku aby sprawdzic jakiej karty możesz używać do PayPala.