Niechciane szumy
- Soundscape
- Kontakt:
Moze sprobuj przez DI-box ...
I sprawdź też czy np. z mikrofonem dzieje się to samo. A może też być tak, że wejścia miksera są takie a nie inne, bo sam Virus nie powinien mieć takich kłopotów.
I sprawdź też czy np. z mikrofonem dzieje się to samo. A może też być tak, że wejścia miksera są takie a nie inne, bo sam Virus nie powinien mieć takich kłopotów.
Re: Niechciane szumy
...KIedy się sprzęga to jest pisk a nie szum, a tu zresztą nie ma się co sprzęgać. Zmyłą na początku była informacja, że tylko w trakcie nagrywania występuje szum, podczas gdy wszystko wskazuje na to, że szum jest zawsze gdy Virus jest podłączony do miksera, więc również szumi w głośniku?
Największym podejrzanym jest chyba syntezator, być może masz uszkodzone wyjście. Czy próbowałeś podłączać się do innego wyjścia z instrumentu?
Przy okazji: opisz dokładnie jakie masz kable i jak podłączone. Informacja, że są nowe jest tu mało istotna, ważne jakie konkretnie są tam wtyczki z jednej i z drugiej strony....
Tak, faktycznie na początku zmyliłem za co przepraszam. Szum jest zawsze, kiedy virus jest podłączony do miksera i szumi cały czas z głośników.
Próbowałem zamienić kable pod wszystkie wyjścia z instrumentu - problem jest cały czas...
Już opisuje, jakimi kablami jest to wszystko połączone:
Mikser z kartą połączony kablami RCA - DH505 2 x RCA M - 2 x RCA M - kabel zakończony z jednej i drugiej strony chinche.
Natomiast virus do miksera kablami DH100 Mono jack M - z obydwóch stron taka sama tyczka.
Największym podejrzanym jest chyba syntezator, być może masz uszkodzone wyjście. Czy próbowałeś podłączać się do innego wyjścia z instrumentu?
Przy okazji: opisz dokładnie jakie masz kable i jak podłączone. Informacja, że są nowe jest tu mało istotna, ważne jakie konkretnie są tam wtyczki z jednej i z drugiej strony....
Tak, faktycznie na początku zmyliłem za co przepraszam. Szum jest zawsze, kiedy virus jest podłączony do miksera i szumi cały czas z głośników.
Próbowałem zamienić kable pod wszystkie wyjścia z instrumentu - problem jest cały czas...
Już opisuje, jakimi kablami jest to wszystko połączone:
Mikser z kartą połączony kablami RCA - DH505 2 x RCA M - 2 x RCA M - kabel zakończony z jednej i drugiej strony chinche.
Natomiast virus do miksera kablami DH100 Mono jack M - z obydwóch stron taka sama tyczka.
...Moze sprobuj przez DI-box ...
I sprawdź też czy np. z mikrofonem dzieje się to samo. A może też być tak, że wejścia miksera są takie a nie inne, bo sam Virus nie powinien mieć takich kłopotów....
z mikrofonem problemu takiego nie ma - słychać lekki szumik, ale nieporównywalnie mniejszy, niż w przypadku synetzatora.
I sprawdź też czy np. z mikrofonem dzieje się to samo. A może też być tak, że wejścia miksera są takie a nie inne, bo sam Virus nie powinien mieć takich kłopotów....
z mikrofonem problemu takiego nie ma - słychać lekki szumik, ale nieporównywalnie mniejszy, niż w przypadku synetzatora.
- Soundscape
- Kontakt:
......Moze sprobuj przez DI-box ...
z mikrofonem problemu takiego nie ma - słychać lekki szumik, ale nieporównywalnie mniejszy, niż w przypadku synetzatora....
To jednak coś chyba jest nietak z Line-out Virusa...
z mikrofonem problemu takiego nie ma - słychać lekki szumik, ale nieporównywalnie mniejszy, niż w przypadku synetzatora....
To jednak coś chyba jest nietak z Line-out Virusa...
Ustalenie, co to jest za "szum" wiele by pomoglo. Jeszeli jest to szum "szsz" lub "sss", to raczej walniety jest instrument, jezeli "trtrtr" lub "iiii" to moze byc i instrument i kable i problemy z masami. Moze sie cos wzbudzac w mikserze... W kazdym przypadku moga to byc problemy z uziemieniem oczywiscie.
...Ustalenie, co to jest za "szum" wiele by pomoglo. Jeszeli jest to szum "szsz" lub "sss", to raczej walniety jest instrument, jezeli "trtrtr" lub "iiii" to moze byc i instrument i kable i problemy z masami. Moze sie cos wzbudzac w mikserze... W kazdym przypadku moga to byc problemy z uziemieniem oczywiscie....
nie wiem czy regulamin forum tego nie zabrania - moge dać małą próbke tego "szumu". Moge?
nie wiem czy regulamin forum tego nie zabrania - moge dać małą próbke tego "szumu". Moge?
- Soundscape
- Kontakt:
nie wiem czy regulamin forum tego nie zabrania - moge dać małą próbke tego "szumu". Moge?...
Z próbką szumu akurat nie powinno być problemu.
Z próbką szumu akurat nie powinno być problemu.
...nie wiem czy regulamin forum tego nie zabrania - moge dać małą próbke tego "szumu". Moge?...
Z próbką szumu akurat nie powinno być problemu....
oki, wiec daje Wam oto próbke mojego szumu...
http://tradeus.neostrada.pl/szum.mp3
http://tradeus.neostrada.pl/szum.mp3
......nie wiem czy regulamin forum tego nie zabrania - moge dać małą próbke tego "szumu". Moge?...
http://tradeus.neostrada.pl/szum.mp3...
jesli dobrze kojaze podobny miałem problem z tym ze z nosnikami CD podłączonymi do mixera ii tak jak juz wspomniałem wczesniej Di-box rozwiązał ten problem odcinając mase lecz moze to byc zupełnie cos innego
jesli dobrze kojaze podobny miałem problem z tym ze z nosnikami CD podłączonymi do mixera ii tak jak juz wspomniałem wczesniej Di-box rozwiązał ten problem odcinając mase lecz moze to byc zupełnie cos innego
.........nie wiem czy regulamin forum tego nie zabrania - moge dać małą próbke tego "szumu". Moge?...
To brzmi jak zakłócenie sieciowo-masowo-pętlowe.
Rzeczywiście pomaga na ten problem urządzenie wspomniane wyżej-
najlepiej z separacją.
1 - Odłącz kable midi, jeśli są i zobacz czy bzyka.
2 - Nie znam się na Accesach Virusach, ale jeśli ma
wbudowany zasilacz, to podłącz jego wtyczkę do gniazdka
jakiegoś przedłużacza bez bolca i sprawdź co się zmieniło
3 - Sprawdź na wyjściu słuchawkowym syntezatora czy masz na nim taki szum.
4 - odłącz kabelki audio prowadzące do komputera i na słuchawkach podłączonych do Behringera. sprawdzaj reakcję.
5 -Podłącz instrument do innego (przed)wzmacniacza i sprawdź czy też szumi.
To brzmi jak zakłócenie sieciowo-masowo-pętlowe.
Rzeczywiście pomaga na ten problem urządzenie wspomniane wyżej-
najlepiej z separacją.
1 - Odłącz kable midi, jeśli są i zobacz czy bzyka.
2 - Nie znam się na Accesach Virusach, ale jeśli ma
wbudowany zasilacz, to podłącz jego wtyczkę do gniazdka
jakiegoś przedłużacza bez bolca i sprawdź co się zmieniło
3 - Sprawdź na wyjściu słuchawkowym syntezatora czy masz na nim taki szum.
4 - odłącz kabelki audio prowadzące do komputera i na słuchawkach podłączonych do Behringera. sprawdzaj reakcję.
5 -Podłącz instrument do innego (przed)wzmacniacza i sprawdź czy też szumi.