Ebay - zostałem oszukany?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Miłaszewski
Re: Ebay - zostałem oszukany?

Post autor: Miłaszewski » czwartek 10 sty 2008, 18:09

......podaj link do aukcji...

nikt cie na pewno nie oszukal, jedyne co moglo sie stac to przesylka mogla zaginac co sie zdarza
za kwote, ktora zaplaciles mozna bylo zamowic przesylke kurierska

trzeba tez bylo placic Paypalem, bo wtedy mozesz zlozyc reklamacje i wtedy sprzedawca musialby zwrocic zaplacona kwote jesli nie ma dowodu nadania przesylki lub nie wyslal w taki sposob w jaki uzgodniliscie

jesli przesylka byla nieubezpieczona, to niestety twoje pieniadze mogly przepasc
[addsig]

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » czwartek 10 sty 2008, 20:06

To na pewno nie jest żaden oszust. Nie zostałeś oszukany.

low.on.ice

Post autor: low.on.ice » czwartek 10 sty 2008, 21:35

...To na pewno nie jest żaden oszust. Nie zostałeś oszukany....
Dokładnie,wszystko wygląda nadzwyczaj pięknie,chyba nawet sam kiedyś coś od niego kupiłem,upewnij się czy niepomylił adresu(kod pocztowy itp),a czy na poczcie może leżeć zakurzona od trzech tygodni paczka?-możliwe...i oby tak było,koleś naprawdę dba o opinie,kiedy to widzę to sam niewiem co myśleć.
co moog to żaden inny nie moog

Awatar użytkownika
jarekz

Post autor: jarekz » czwartek 10 sty 2008, 22:05

Przepraszam, trochę nie na temat:
Jak kupujecie coś na zagranicznym e-Bay’u, to jak przelewacie pieniądze na konto sprzedającego?
Mnie taka transakcja kosztuje ok. 30 euro (w banku BPH). Czy da się to zrobić taniej?

pedzel

Post autor: pedzel » czwartek 10 sty 2008, 22:17

...Przepraszam, trochę nie na temat:
Jak kupujecie coś na zagranicznym e-Bay’u, to jak przelewacie pieniądze na konto sprzedającego?
Mnie taka transakcja kosztuje ok. 30 euro (w banku BPH). Czy da się to zrobić taniej?
...
Bank dominet (nie w kazdym miescie mają swoj odział)koszta jakie ja ponosz to jak pamietam 20-30zl
trza tylko podpisac UMOWE otwarcia i prowadzenia rachunkow w walutach wymienialnych dla osob fizycznych

Awatar użytkownika
timovega
Kontakt:

Post autor: timovega » czwartek 10 sty 2008, 23:18

Witam. Ewidentnie zostales oszukany.
Mieszkam w Uk i kupuje przez ebay nie mal wszytsko. Nie wiem jak jest przez polski ebay ale tutaj wszyscy uzywaja Paypal do zaplaty. Przy aukcji jest wtedy podane ze sprzedawca posiada zabezpieczenie w wysokosci zalozmy 500f. Sprzedawca jest wtedy zobowaizany wyslac przesylke z tzw. tracking number, ktory umozliwia sprawdzenie tego co dzialo sie z przesylka. W razie zaginiecia, paypal pokrywa koszty, wrazie oszustwa paypal pobiera kase z konta sprzedawcy.
Na moja glowe zostales oszukany, proponuje zgloszenie tego faktu dla Ebay'a, otworzy ci sie wtedy okno w ktorym bedziesz mogl i ty i sprzedawca wyjasnic cala sprawe. Problem w tym ze jesli nie uzyles do tego paypala mozesz juz nie odzyskac kasy a oni co najwyzej moga zablokowac mu konto.
Szkoda bo duzo kasy zaplaciles :/
MacBook Pro 2.16, Apple Studio Desktop 17", Logic Studio 8, Motu 896HD, 2x Adam P11A, Novation Remote SL61, External HDD Lacie 360Gb

Awatar użytkownika
timovega
Kontakt:

Post autor: timovega » czwartek 10 sty 2008, 23:19

...Przepraszam, trochę nie na temat:
...
www.paypal.pl
MacBook Pro 2.16, Apple Studio Desktop 17", Logic Studio 8, Motu 896HD, 2x Adam P11A, Novation Remote SL61, External HDD Lacie 360Gb

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » piątek 11 sty 2008, 01:26

...Witam. Ewidentnie zostales oszukany.
Mieszkam w Uk i kupuje przez ebay nie mal wszytsko.
no to teraz masz do wyboru, posluchac tych co mowia ze nie zostales oszukany i tego osobnika powyzej, weterana transakcji internetowych :) napisz list do poczty z prosba o wyjasnienie co sie stalo z twoja przesylka, popros sprzedajacego o to samo i najlepiej zamiast pytac nas na forum skoncentruj swoja energie na kontakcie z poczta i sprzedajacym, najlepiej telefonicznie jesli twoj angielski na to pozwala
[addsig]

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » piątek 11 sty 2008, 01:33

Miałem podobna opcje, nie zwiazana z ebayem. Klijent wysyła mi czek za posrednictwem Royal Mail (z Londynu) Po paru dniach otrzymałem tracking number, mówie kurcze fajnie, z apare dni zpienieze czek i kupie gracika nowego. Niestety nei było tak kolorowo. mineły 4 miesiace a ja nei mam nic... Najlepiej zadzwon do siedziby kurierskiej lub napisz mail. Ja pisałem pisma, od royal mail do poczty polskiej, dzwoniłem etc... neistety w moim przypadku nic nei pomogło. wazne jest byc miał tracking number i załaczał go do wszystkich pism/maili bo to jedyny dowod na wysłanei towaru. Pozdrawiam i zycze Ci powodzenia z całego serca.
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » piątek 11 sty 2008, 07:36

...koleś naprawdę dba o opinie,kiedy to widzę to sam niewiem co myśleć....
To jescze Wam powiem, że od czasu wysłania kasy na konto ( pieniądze dotarły po 4 dniach od wylicytowania) minęły 2 tygodnie zanim "pan anglik" raczył wysłać paczkę, ponieważ ja go bombardowałem pytaniami co jest grane, on odpowiadzieł najpierw ,że musiał pilnie wyjechać, następnie już jak "wrócił" okazało się że zgubił portfel w którym miał kartę kredytową i nie mógł bez niej uiścić opłaty za wysyłkę biedaczek ....także

dzięki wszystkim za rady i wsparcie duchowe ........

Jak na razie po bombardowaniu mailowym "pana anglika" cisza,brak odzewu - może pilnie wyjechał ? a może zgubił kompa i nie ma biedaczek dostępu do neta......
Do siego roku i życzę tylko i wyłacznie udanych-bezpiecznych zakupów!
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

ODPOWIEDZ