Perkusja w hip-hopie
- wishmaster
sztuczna inteligencja jest lepsza od naturalnej głupoty
Re: Perkusja w hip-hopie
czyli to oraz ... cos pomylilem - ale ktorys z producentow tych wielkich perkusji samplowych robil kiedys cos co mialo 8bit w nazwie - tam byly takie vintage brzmienia
...A czt ty IGS wiesz jak zamienic format Akai na wave!!!!???? ...
Tak, wiem. Ale kilka lat temu też miałem z tym problem.

www.igsaudio.pl
-
- Kontakt:
......A czt ty IGS wiesz jak zamienic format Akai na wave!!!!???? ...
...
hahahahah
to przypomina mi jak od znajmoego dostalem plytke z mankami akai...
było.... '' ta płyta jest kur** pusta... i zjeb***...'''
dosłownie....

hahahahah
dosłownie....
http://www.myspace.com/audiophone
.........A czt ty IGS wiesz jak zamienic format Akai na wave!!!!???? ...
...
hahahahah
dosłownie.......
Uahahaha a to dobre no ale tak to jest nie od razu wie sie wszystko!!

hahahahah
dosłownie.......
Uahahaha a to dobre no ale tak to jest nie od razu wie sie wszystko!!
robie bity
zamienisz programem extreme sample converter
co do probek polecam stylus rmx (vsti niestety ale tu tez wykaze sie extreme sample converter)
co do probek polecam stylus rmx (vsti niestety ale tu tez wykaze sie extreme sample converter)
Ja zbieram kolekcje swoich perkusji juz od kilku ładnych lat i robie to tak że wycinam z kawałków które mi podchodzą tylko uderzenia perkusji. Ponieważ robie głownie hiphop to i słucham głownie hiphopu i naprawde czesto mozna znalezc miejsca w nagranich z których da sie wyciać pojedyncze uderzenia (a nie gotowe loopy). Jak masz fajną stope z kawałka X, fajn werbel z kawałka Y i jakis hat z kawałka Z, ułożysz to w dobry rytm, dasz pogłos, kompresje, eq i dolożysz melodie to sa male szanse że ktos ci wypomni ze ukradles komus bit
I rzeczywiscie cicie z winyla jest najlepsze, ale naprawde nie jest jedyna mozliwoscia.

Producent, realizator, artysta. Wszytko amatorsko, ale z finezją i zaangażowaniem!
...Ja zbieram kolekcje swoich perkusji juz od kilku ładnych lat i robie to tak że wycinam z kawałków które mi podchodzą tylko uderzenia perkusji. Ponieważ robie głownie hiphop to i słucham głownie hiphopu i naprawde czesto mozna znalezc miejsca w nagranich z których da sie wyciać pojedyncze uderzenia (a nie gotowe loopy). Jak masz fajną stope z kawałka X, fajn werbel z kawałka Y i jakis hat z kawałka Z, ułożysz to w dobry rytm, dasz pogłos, kompresje, eq i dolożysz melodie to sa male szanse że ktos ci wypomni ze ukradles komus bit
I rzeczywiscie cicie z winyla jest najlepsze, ale naprawde nie jest jedyna mozliwoscia....
hehe nie wiem jak z tego można czerpać przyjemność... Ja jak ustawie cały EQ i kompresor w battery i będzie to miało brzmienie to cieszę się że swoje.
Może nie tyle swoje bo robiąc własne próbki opieram się przykładowo na 3 innych ale nigdy brzmienie nie powstanie podobne jeśli naprawdę chcesz uzyskać coś własnego
pozdro

hehe nie wiem jak z tego można czerpać przyjemność... Ja jak ustawie cały EQ i kompresor w battery i będzie to miało brzmienie to cieszę się że swoje.
Może nie tyle swoje bo robiąc własne próbki opieram się przykładowo na 3 innych ale nigdy brzmienie nie powstanie podobne jeśli naprawdę chcesz uzyskać coś własnego
pozdro
- Soundscape
- Kontakt:
W którymś (chyba numer lipcowy) z magazynów Coumputer Music był taki "pomocnik" do tworzenia hip-hopu. Z tego co pamiętam na dołączonej płytce DVD dali ze 2 i pół giga sampli, pętli, perkusji stricte do hip-hopu. Spytaj o gazetkę w EMPIKu.
Poza tym z 2-óch 3-ech stóp lub 2-wóch 3-ech werblów z odrobiną uwagi i dobrego kombinowania można stworzyć fajną stope i fajny werbel. Ja naprzykład jak robię kawałek (powiedzmy drum and base, elektro lub też nawet hip-hop (to żadziej)) często nakładam na siebie nawet 3-4 werble lub stopy i kombinuje ich brzmienia.Z jednej próbki zostawiam dół, z drugiej górę...itd. Wycinanie z innych kawałków nie jest rozwiązaniem, tylko lenistwem.
Poza tym z 2-óch 3-ech stóp lub 2-wóch 3-ech werblów z odrobiną uwagi i dobrego kombinowania można stworzyć fajną stope i fajny werbel. Ja naprzykład jak robię kawałek (powiedzmy drum and base, elektro lub też nawet hip-hop (to żadziej)) często nakładam na siebie nawet 3-4 werble lub stopy i kombinuje ich brzmienia.Z jednej próbki zostawiam dół, z drugiej górę...itd. Wycinanie z innych kawałków nie jest rozwiązaniem, tylko lenistwem.
przedewszystkim adsr pozniej kompresja i efekty
jeszcze nie zdazylo mi sie zostac przy tym co wrzucilem - zawsze cos pod swoj gust krece
jeszcze nie zdazylo mi sie zostac przy tym co wrzucilem - zawsze cos pod swoj gust krece