M-Audio 2496 czy MAYA 44?
emu 1212m v2
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
Re: M-Audio 2496 czy MAYA 44?
@SHIVOO
jakie masz problemy ze sterownikami jeśli masz jakieś? o co chodzi z grami? nie da się grać nawet w directSound? większość gier obsługuje ten standard. a mam na płycie zintegrowany kodek ADI1988 więc pewnie w grze da się wybrać, urządzenie AUDIO i grać na tamtym, czy grasz np na gitarze na tej karcie z jakimś efektem?
@cichydd
dziwna jest ta ESI Juli@ ponieważ wkłąda się ją do kompa na dwa sposoby, rozumiem, że jeden sposób wyklucza korzystanie z dóbr drugiego?
@NoRd384
znasz postępoy jakie poczyniono w wersji 2 tej karty? czasem zdarza się, że producent wypuszcza zubożony produkt..
esi-julia oraz emu1212 są ok 150zł droższe niż zakładałem wydac na interfejs, a z miksera nie zrezygnuję i mocno się zastanawiam na co dobrze wydać te pieniądze.....
jakie masz problemy ze sterownikami jeśli masz jakieś? o co chodzi z grami? nie da się grać nawet w directSound? większość gier obsługuje ten standard. a mam na płycie zintegrowany kodek ADI1988 więc pewnie w grze da się wybrać, urządzenie AUDIO i grać na tamtym, czy grasz np na gitarze na tej karcie z jakimś efektem?
@cichydd
dziwna jest ta ESI Juli@ ponieważ wkłąda się ją do kompa na dwa sposoby, rozumiem, że jeden sposób wyklucza korzystanie z dóbr drugiego?
@NoRd384
znasz postępoy jakie poczyniono w wersji 2 tej karty? czasem zdarza się, że producent wypuszcza zubożony produkt..
esi-julia oraz emu1212 są ok 150zł droższe niż zakładałem wydac na interfejs, a z miksera nie zrezygnuję i mocno się zastanawiam na co dobrze wydać te pieniądze.....

...@SHIVOO
@cichydd
@NoRd384
...
A JAKIM ROZWIĄZANIEM JEST karta ECHO MIA (Nie echo mia midi)
TUTAJ rozumiem, że ta karta nie ma złącz MIDI... ale podobno ma dobre przetworniki i 8 wirtualnych wyjść (coś a'la krosownica)
@cichydd
@NoRd384

TUTAJ rozumiem, że ta karta nie ma złącz MIDI... ale podobno ma dobre przetworniki i 8 wirtualnych wyjść (coś a'la krosownica)
- midishiner
Tak, Mia jest rewelacyjna. Bierz w ciemno
Tak, Mia jest rewelacyjna. Bierz w ciemno
Lucas May On Tour
5-21.V.2009
5-21.V.2009
1212m v2 na pewno nie posiada złacza FireWire. Być może było kłopotliwe w tym układzie. Lepiej kupic v2 ponieważ v1 została wycofana z oferty - być może jakiś bład.
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
coz brak firewire to tylko wzgledy ekonomiczne - na co fw w karcie?
choc raz mi sie przydalo......ot taki spadek po audigy
bierz karty z wejsciami symetrycznymi - mniej problemow
choc raz mi sie przydalo......ot taki spadek po audigy
bierz karty z wejsciami symetrycznymi - mniej problemow
Problem jest taki, ze dźwięk w grach raz jest a raz go nie ma. Takiej możliwości o której napisałeś z wyborem karty w grze nie ma. Musiałbyś mieć zainstalowane oba urządzenia naraz co zapewne w przypadku karty zintegrowanej + E-MU 404 spowoduje średniej wielkości detonację termonuklearną - a na serio myślę że to się "pogryzie" (przerwania ? )
Nie korzystam z efektów E-DSP do gry na żywo na gitarze. Zakup tej karty to tak jak napisałem świetne przetworniki (za tą cenę ! ) dynamika, bardzo niska latencja + masa fajnego softu. Być może po pojawieni się nowszych sterów sytuacja się poprawi (jeśli chodzi o gry....) a swoją drogąto stery na stronce E-MU to już mają siwą brodę......do ziemi
Pozdrawiam !
Michał
Powinienem chyba zmienić temat postu na E-MU 1212m czy ESI Juli@
Malakser pozostaje ten sam czyli SOUNDCRAFT COMPACT 4
Wybór jest dość trudny (jak zwykle gdy mamy z czego wybierać) obie karty mają wysoki SNR, nie za bardzo rozumiem pomysł ESI z obracaniem karty tzn albo mam wejścia symetryczne albo niesymetryczne (rozumiem, że te co są wewnątrz komputera są nieużyteczne, choćbym tam kable pociągnął) obie karty oferują krosowanie wirtualnych kanałów, E-MU rzeczywiście zajeżdża prawie 2-letnimi sterownikami, choć jeśli nie powodują zawieszenia systemu co 5 minut to nie jest najgorzej... nie wiem, na prawdę nie wiem...
Malakser pozostaje ten sam czyli SOUNDCRAFT COMPACT 4
Wybór jest dość trudny (jak zwykle gdy mamy z czego wybierać) obie karty mają wysoki SNR, nie za bardzo rozumiem pomysł ESI z obracaniem karty tzn albo mam wejścia symetryczne albo niesymetryczne (rozumiem, że te co są wewnątrz komputera są nieużyteczne, choćbym tam kable pociągnął) obie karty oferują krosowanie wirtualnych kanałów, E-MU rzeczywiście zajeżdża prawie 2-letnimi sterownikami, choć jeśli nie powodują zawieszenia systemu co 5 minut to nie jest najgorzej... nie wiem, na prawdę nie wiem...
E-MU ma cięższe sterowniki co może powodować mniejszą wydajność np. w pracy z wtyczkami w real time. 0404 zdecydowanie sobie odpuść, bo się psują. Z okolic 400 zł jeśli chodzi onowe, to zdecydowanie Audiophile 2496. Maya po prostu słabo brzmi.
Zaś jeśli chodzi o to Echo, to tylko używana sprzed kilku lat, bo obecne to chłam (zmiana fabryki=drastyczny spadek jakości)
Zaś jeśli chodzi o to Echo, to tylko używana sprzed kilku lat, bo obecne to chłam (zmiana fabryki=drastyczny spadek jakości)
-
- Kontakt:
...E-MU ma cięższe sterowniki co może powodować mniejszą wydajność np. w pracy z wtyczkami w real time.
bzdury z kosmosu....
0404 zdecydowanie sobie odpuść, bo się psują.
kolejne steki bzdur... jak masz pecha to Ci św. Boże nie pomoże
bzdury z kosmosu....
0404 zdecydowanie sobie odpuść, bo się psują.
kolejne steki bzdur... jak masz pecha to Ci św. Boże nie pomoże
http://www.myspace.com/audiophone