Emu 4XT ULTRA - do hip-hopu?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
kozpaw
Re: Emu 4XT ULTRA - do hip-hopu?

Post autor: kozpaw » piątek 06 kwie 2007, 11:04

...**********************

a co to jest tłuste brzmienie?? ...

Generalizując to kupa mięcha

Klawiszowiec

Awatar użytkownika
łebski

Post autor: łebski » piątek 06 kwie 2007, 17:20

To takie brzmienie, którego nigdy nie uzyskasz na kompie ze zwykłą kartą muzyczna saundblaster z demobilu z plastikowymi wyjsciami na malego dzeka.

Awatar użytkownika
implant
Kontakt:

Post autor: implant » piątek 06 kwie 2007, 17:22

...To takie brzmienie, którego nigdy nie uzyskasz na kompie ze zwykłą kartą muzyczna saundblaster z demobilu z plastikowymi wyjsciami na malego dzeka....
ha ha, to w takim razie sie nie martwie :)

ale zadałem to pytanie bo "tłuste brzmienie" to dość często używane określenie czegoś co do końca nie jest sprecyzowane... eh :)
[addsig]
Analogi i cyfry fajne są :)

Awatar użytkownika
MATT669

Post autor: MATT669 » sobota 07 kwie 2007, 11:03

......To takie brzmienie, którego nigdy nie uzyskasz na kompie ze zwykłą kartą muzyczna saundblaster z demobilu z plastikowymi wyjsciami na malego dzeka....
ha ha, to w takim razie sie nie martwie :)

ale zadałem to pytanie bo "tłuste brzmienie" to dość często używane określenie czegoś co do końca nie jest sprecyzowane... eh :)
...
to może redakcja jakiś konkurs ogłosi?
jak swego czasu był konkursik na definicję "analogowego ciepła"

cuba22

Post autor: cuba22 » sobota 07 kwie 2007, 12:23

Dla mnie z tym "tłustym brzmieniem" jest wszytsko jasne :P

Awatar użytkownika
Anonim1989

Post autor: Anonim1989 » niedziela 08 kwie 2007, 14:00

...**********************

a co to jest tłuste brzmienie?? ...
Tj. np. wtedy jak smażysz frytki i olej wydaje z siebie tak strasznie tłuste brzmienie Albo jak słuchawki zakładasz na nieumyte uszy:D (Ale ja jestem genialny )
[addsig]
http://www.youtube.com/RapFilozof
https://www.facebook.com/RapFilozof

Rob-D

Post autor: Rob-D » niedziela 08 kwie 2007, 15:22

"Jeśli chodzi o brzmienie tego samplera, to okreslilbym je jako bardziej "przejrzyste" i bardziej "wspolczesne" niz np Emu Esi 32, czy Esi 4000, które moim zdaniem mają bardziej "mięsiste" i "przybrudzone" brzmienie."
Hmm, robię rap i miałem sampler Esi-4000, sprzedałem go ponieważ drażniła mnie własnie jego przejrzystość. W zamian kupiłem sobie sampler Akai który, nie jest już tak klarowny przez co ma charakter bardziej analogowy. Niestety poza brzemieniem sampler Akai s3000xl gorzej wypada jeśli chodzi o system operacyjny.. ma mniej czytelny interface niż Esi4000.

Tak czy inaczej, wg mnie wchodzenie w sampler i oczekiwanie bardziej analogowego soundu ma tylko wtedy sens kiedy zamierzamy miksować sample za pomocą jego wyjść indywidualnych na stole analogowym i przy użyciu zewnętrznych procesorów. Jeśli zamierzasz kupić sobie sampler i podpiac go zaraz do karty dzwiękowej to wydaje mi się gra nie warta świeczki ponieważ charakter tego samplera nie odciśnie jakiegoś większego "piętna" na nagraniu kiedy bedziesz i tak cały miks robił w komputerze.

cuba22

Post autor: cuba22 » poniedziałek 09 kwie 2007, 01:50

Głównie bede partie na sekwencerze w samplerze robił(np. bass czy pianko) a poźniej w postaci audio zgrywał na kompa i coś do tego dogrywał Po za tym juz wybrałem sampler i zdecydowałem się na E5000 Ultra myśle ze jakos pierwszy sampler na poczatek wystarczy Pozdro !

ODPOWIEDZ