Styluse RMX - dlaczego tak się dzieje?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
oduck
Re: Styluse RMX - dlaczego tak się dzieje?

Post autor: oduck » czwartek 14 gru 2006, 14:47

a banki do stylusa nie musza byc na systemowym dysku - w manualu wyraznie opisane jest, jak umiescic je w dowolnej lokalizacji (wystarczy skrot zrobic do biblioteki, ktory bedzie w folderze instalacyjnym stylusa)

fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 14 gru 2006, 14:48

...Możliwe że dysk nie wyrabia z wavami ? Takie rzeczy najlepiej miec na osobnym dysku....
wavy od czego? od Stylusa? On nie ma wavów, ma swoje banki w swojej jakiejś tam postaci, które musza być na sytemowym. Mam co prawda dysk nie sata ale ata 133 ale czy to przez to? Słyszałem, że do audio ata są lepsze... i to chyba na tym forum ;) ...
Stylus ma wavy tzn ( umownie) z czegos ciagnie swoje brzmienia, tak wiec wydaje mi sie ze podczas instalacji mozna wybrac katalog do którego ładowane są wszystkie próbki.
Sprawdź w instrukcji czy mozna instalowac na innym dysku ale wydaje mi sie że tak.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 14 gru 2006, 14:50

...a banki do stylusa nie musza byc na systemowym dysku - w manualu wyraznie opisane jest, jak umiescic je w dowolnej lokalizacji (wystarczy skrot zrobic do biblioteki, ktory bedzie w folderze instalacyjnym stylusa)

...
no własnie rozminelismy się :)
Czyli tak jak kolega zaproponował, ale obawiam sie ze i tak tyle stylusów nie uciagnie, ale spróbować nie zaszkodzi.
Daj znać ile po tym zabiegu jestes wstanie odpalic.

SHIVOO
Kontakt:

Post autor: SHIVOO » czwartek 14 gru 2006, 14:54

......Matko Boska ! Módl się za nami !

Miodek też niech się modli.......

O co Ci chodzi cwaniaczku?...
o to, że może karta nie wyrabia

Awatar użytkownika
rb338

Post autor: rb338 » czwartek 14 gru 2006, 15:23

...naprawde az tyle loopow nakladasz na siebie? bo 3 stylusy, kazdy po 8 roznych loopow (kazdy na osobnym wyjsciu), to daje razem 24 loopy w tym samym czasie! nie za duzo? ;)...

Masz rację! Jeśłi bym tak tworzył muzykę to też chciałbym jej posłuchać ;) a tak serio to ja korzystam ze Stylusa jako automatu perkusyjnego, nie jako loop-a ;) Loopy robię sam bo nie cierpię gotowców!!! Tak więc jeden automat perkusyjny w utworze to wcale nie tak dużo ;) Rozumiesz mnie teraz? ;)
Tworzę muzykę jak narazie tylko i wyłącznie na PCecie. Cubase 3 + VST instruments... Emu 0404

Awatar użytkownika
rb338

Post autor: rb338 » czwartek 14 gru 2006, 15:24

...a banki do stylusa nie musza byc na systemowym dysku - w manualu wyraznie opisane jest, jak umiescic je w dowolnej lokalizacji (wystarczy skrot zrobic do biblioteki, ktory bedzie w folderze instalacyjnym stylusa)

...

chyba już wiem jak to zrobić, DZIEKI!!! W końcu ktoś normalny ale czy to rozwiąże problem...
Tworzę muzykę jak narazie tylko i wyłącznie na PCecie. Cubase 3 + VST instruments... Emu 0404

Awatar użytkownika
rb338

Post autor: rb338 » czwartek 14 gru 2006, 15:27

.........Matko Boska ! Módl się za nami !

Miodek też niech się modli.......

O co Ci chodzi cwaniaczku?...
o to, że może karta nie wyrabia
...

Wszystko możliwe ;) Nie trzeba było tak odrazu? Po co mieszasz w to Matkę Boską? Daj jej spokój! O Miodku nie wspomnę

SHIVOO
Kontakt:

Post autor: SHIVOO » czwartek 14 gru 2006, 15:31

......a banki do stylusa nie musza byc na systemowym dysku - w manualu wyraznie opisane jest, jak umiescic je w dowolnej lokalizacji (wystarczy skrot zrobic do biblioteki, ktory bedzie w folderze instalacyjnym stylusa)

...

chyba już wiem jak to zrobić, DZIEKI!!! W końcu ktoś normalny ale czy to rozwiąże problem......
skoro masz tyle ramu to zapewne próbki są do niego ładowane (jeśli jest taka opcja, a zapewne jest) , a więc nie dysk siada. A nawet gdyby nie było, to dobry dyski powinien to uciągnąć i tak. Nie tu tkwi problem jak sądzę

SHIVOO
Kontakt:

Post autor: SHIVOO » czwartek 14 gru 2006, 15:34

albo lepsze stery, albo lepsza karta - zależy czego używasz

co do Miodka to chodzi mi nie o Ciebie, a o inne posty. Wyrywałem sobie włosy z głowy czytając niektóre i jestem już prawie łysy

Awatar użytkownika
rb338

Post autor: rb338 » czwartek 14 gru 2006, 15:37

Czyli tak jak kolega zaproponował, ale obawiam sie ze i tak tyle stylusów nie uciagnie, ale spróbować nie zaszkodzi.
Daj znać ile po tym zabiegu jestes wstanie odpalic....

ok. Dam znać

ODPOWIEDZ