Najlepszy delay VST dla wokalu
Podałe zły link. Ten powinien być dobry. CHoć poprzedni też się może przydać...
Re: Najlepszy delay VST dla wokalu
moze Voxengo Tempo Delay - troche odstrasza mnie interface'em ale od biedy sie nada..
the Sun Personality
...ALE najistotniejsza sprawa to to ABY delay zapinać jako insert a nie to zdechłe aux.
oj, chyba musisz sie zastanowic nad istota funkcjonowania trybów aux/insert oraz jakie kazde z nich ma znaczenie w praktyce
oj, chyba musisz sie zastanowic nad istota funkcjonowania trybów aux/insert oraz jakie kazde z nich ma znaczenie w praktyce
Ja uzywam Echomanii, bo ma podobne możliwości jak Delay Wavsa, na którego mnie nie stać. Długo szukałem darmowego softu z tak precyzyjnymi nastawami. Masz mozliwość usatwienia do 4 odbić, poza tym panoramy, ilość każdego sygnału itp.
Najlepszy Delay jaki słyszałem jest w Logicu , a jesli chodzi o VST to UAD-1
...Najlepszy Delay jaki słyszałem jest w Logicu , a jesli chodzi o VST to UAD-1...
ale żeś ogólnikowy, taki z niego delay jak i chorus

......Najlepszy Delay jaki słyszałem jest w Logicu , a jesli chodzi o VST to UAD-1...
...
Moje topy wśród delayi:
Sonic Flavour dp5
karma fx deelay - ten za free
psp 84 - mozę staraj się do niego przekonać mi też na początku nie przypasił
mde-x ( kombo efekt z korga legacy collection)
Delayki pokładowe z Cubase - tych używam najczęściej b. proste w obsłudze.Wszystko kwestia odpowiedniego poustawiania wartości Double delaya można nawet skonfigurowac tak, żeby działał jako prosty stereo enhancer./Tutaj napewno będą głosa i myśli typu" co on wypisuje"/ :) pozdr P.s. Ja nawet uważam że REverby z cubase są niezłe. Często gesto pojawia się u mnie na sendzie Reverb A czy RoomWorks

Moje topy wśród delayi:
Sonic Flavour dp5
karma fx deelay - ten za free
psp 84 - mozę staraj się do niego przekonać mi też na początku nie przypasił
mde-x ( kombo efekt z korga legacy collection)
Delayki pokładowe z Cubase - tych używam najczęściej b. proste w obsłudze.Wszystko kwestia odpowiedniego poustawiania wartości Double delaya można nawet skonfigurowac tak, żeby działał jako prosty stereo enhancer./Tutaj napewno będą głosa i myśli typu" co on wypisuje"/ :) pozdr P.s. Ja nawet uważam że REverby z cubase są niezłe. Często gesto pojawia się u mnie na sendzie Reverb A czy RoomWorks
......Najlepszy Delay jaki słyszałem jest w Logicu , a jesli chodzi o VST to UAD-1...
...
??
kolego , najlepszy Delay jaki słyszałem jest w LOGIC-u, nie jest to wtyczka VST , z wtyczek VST doskonały Delay ma UAD-1 ,
Słyszałem całą mase delay -ów i uwazam ze 90 % to kompletna porazka, podobnie zreszta jak reverby , chociazby Chorus-y takze . tutaj niema przepros !

??
kolego , najlepszy Delay jaki słyszałem jest w LOGIC-u, nie jest to wtyczka VST , z wtyczek VST doskonały Delay ma UAD-1 ,
Słyszałem całą mase delay -ów i uwazam ze 90 % to kompletna porazka, podobnie zreszta jak reverby , chociazby Chorus-y takze . tutaj niema przepros !
- FranekZonzel
doskonały Delay ma UAD-1 ,
ale o którą wtyczke z UAD chodzi??:D Która jest taka doskonała??:D
ale o którą wtyczke z UAD chodzi??:D Która jest taka doskonała??:D
Najlepszy delay to ten pokładowy w Pro Tools, prosty wygodny w uzyciu i super odbija :)