Nuendo 2 i Reason

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
grembo
Re: Nuendo 2 i Reason

Post autor: grembo » czwartek 31 sie 2006, 13:31

chodzilo mi raczej o to, ze wciaz 99% programu to audio i w zwiazku z tym Rewire powinno chodzic :) z tego co wiem do Reasona sa jakies update, napisac do firmy - przesla i gotowe.

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » czwartek 31 sie 2006, 21:16

...chodzilo mi raczej o to, ze wciaz 99% programu to audio i w zwiazku z tym Rewire powinno chodzic :) z tego co wiem do Reasona sa jakies update, napisac do firmy - przesla i gotowe....
Dziwi mnie że pomimo że w dolączonej instrukcji jest napisane że rewire powinno być w device to go tam NIE MA !
hm hm steinberg zwykle nie robił mi nigdy takich numerow

Awatar użytkownika
Petey

Post autor: Petey » czwartek 31 sie 2006, 22:23

Siema...U mnie była odwrotna sytuacja. Ja używałem Reasona 3.0 i Acid'a. Nigdy Nie lubiłem ReWire'ów. Sam nie wiem dlaczego. U mnie podczas gdy mixowałem próbki nieraz potrzebowałem w Reasonie zmienić ich brzmienie. Kiedy otwierałem Reasona przy otwartym Acidzie program sam wymuszał ReWire'a. Tak to jest z tymi programami... komu problem nie potrzebny temu jest dany

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » czwartek 31 sie 2006, 23:09

uruchamialem najpierw nuendo potem reason i lipa nigdzie się toto nie zglasza. zresztą sprobowalem też oswrotnie.
nigdy z 1.5.3 nie mialem tego typu jazdy
...
to źle, bo w instrukcji jest napisane, że właśnie odwrotnie trzeba uruchamiać, bo inaczej opcja rewire nie pojawia się w ogóle w cubase (dokładnie to, co obserwujesz u siebie). Mam zatem poważne wątpliwości, czy na pewno sprawdziłeś tę kolejność, a wręcz czy przeczytałeś instrukcję. Jeśli nie przeczytałeś, z tego powodu robisz źle i zawracasz głowę, to należą ci się baty.

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » czwartek 31 sie 2006, 23:18

"Bill Gates na pstrym koniu jezdzi" po odinstalowaniu i zainstalowaniu jeszcze raz wszystkiego co tylko mialem wreszcie laskawie wykrywa rewire a nawet laskawie wyświetlil się REASON, he he hyba zmiarkowal że to ostatnia szansa na występ w finale. Niestety nie podzielę się wiedzą jak to zrobilem bo wlaściwie tylko powtórzyłem od początku te same czynności i zadzialało.

ODPOWIEDZ