TC Electronic robi kiszkę?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Peta
Re: TC Electronic robi kiszkę?

Post autor: Peta » środa 12 lip 2006, 15:18

bylo by za pieknie dostac pasiony stuff z algorytmami finalizera za 200 eurosa

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » środa 12 lip 2006, 15:28

...to go wysteruj z zegara po SPDIF i bedziesz mial 44k

jesli nie wysterujesz go z ext clock jako mastera to i tak nie bedziesz mogl uzyc jego cyfry, niezalezenie od tego, czy to jest 44 czy 48k

Czytasz odpowiedzi kolegow?

"ma "autoinput" - zegar na wejsciu cyfrowym przelacza wejscia na cyfrowe, wiec nie mozna go zsynchronizowac z karta"

No przeciez sam o tym sam wyzej pisalem:
"[...]wybór dokonywany jest automatycznie po pojawieniu sie zegara na S/PDIF "

Czyli nie da sie - a szkoda, w sumie niby to samo co M350, a jeden ma na sztywno 44 a drugi 48. Dziwne......
Tez o to mi chodzi :) Jesli nie bedzie ext clock to i tak nic nie da
Ale prawda - troche dziwne, ze 350 ma 44k.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » środa 12 lip 2006, 15:45

TC electronic - prawdopodobnie 100 lat temu zakupiłem 10 ton przetwronikow A/D/A bo od tych 100 lat wsadza te same przetworniki do praktycznie wszystkiego co produkuje , zaczynajac od pierwszej wersji Finalizera ktora to nie posiadała 96Khz . Nielicznymi wykatkami są Finalizer 96, System 6000 oraz M4000 a reszta niestety nie ... z drugiej jednak strony trzeba przyznac ze ich przetworniki mimo 24/44.1 naprawde sa dobre. .. Jednak w erze gdzie 96 Khz to raczej zadne cudo , powinni pomyslec .... Ze niestety sygnał probkowany z czestotliwoscia 96khz nie pojdzie po cyfrze przez to urzadzenie .... i chociaz sam uzywam tylko 24/44.1 to znam ludzi którzy nie wychodza poza 24/96 , korzystajac owszem z urzadzen zewnetrznych

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » środa 12 lip 2006, 16:11

...TC electronic - prawdopodobnie 100 lat temu zakupiłem 10 ton przetwronikow A/D/A bo od tych 100 lat wsadza te same przetworniki do praktycznie wszystkiego co produkuje , zaczynajac od pierwszej wersji Finalizera ktora to nie posiadała 96Khz . Nielicznymi wykatkami są Finalizer 96, System 6000 oraz M4000 a reszta niestety nie ...
Bo tez tu nie o przetwornik chodzi. W L960 tez nie uzyskasz w niektorych konfiguracjach wiecej niz 48k, choc przetwornik by pozwolil na to. Pewne wtyczki z UADa czy PoCo tez nie dzialaja na max probkowaniu, choc w tych systemach nawet nie ograniczenia przetwornika, bo nie go w ogole.

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » środa 12 lip 2006, 16:18

jesli nie bedzie ext clock to i tak nic nie da

Bez przesady, mowimy o cyfrowym wielopasmowym kompresorze sprzetowym za 900PLN - spokojnie mozna nim taktowac na przyklad audiofila czy jakas audiomedie i nagrywac cztery slady. Zreszta ostatnio niestety i tak niektore karty czy nawet interfejsy (presonus na przyklad) nie pozwalaja na prace wejscia cyfrowego z wewnetrznym zegarem, wiec problem jest po obu stronach.

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » środa 12 lip 2006, 16:33

...jesli nie bedzie ext clock to i tak nic nie da

Bez przesady, mowimy o cyfrowym wielopasmowym kompresorze sprzetowym za 900PLN - spokojnie mozna nim taktowac na przyklad audiofila czy jakas audiomedie i nagrywac cztery slady.

Oj, nie rozumiemy sie. Ja mowie o mozliwosciach jako takich. Ze taktowac sie da, to oczywiste.

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » środa 12 lip 2006, 16:47

Ludzie. Może ja jestem jakimś amatorem (to fakt, nie udźwiękawiam filmów dvd, ani nie robię DVD audio)ale w życiu nie korzystałem z innej częstotliwości niż 44,1, więc po co Wam te 96? żeby isę pochwalić przed klientami? nie rozumiem...
[addsig]
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » środa 12 lip 2006, 17:24

w życiu nie korzystałem z innej częstotliwości niż 44,1, więc po co Wam te 96?

W tym watku raczej problem jest ze stala czestotliwoscia 48k, cos jak z Soundblasterem
Tak sobie mysle, ze to jest glebszy problem w ogole - niby mamy super wypasione karty ze zlaczami cyfrowymi, a firmy nie chca albo albo nie umieja zrobic sterownikow umozliwiajacych na bezproblemowe korzystanie z Lexa MX200 czy nowego M350, o separacji galwanicznej nie wspominajac...

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » środa 12 lip 2006, 17:41

Bo tez tu nie o przetwornik chodzi. W L960 tez nie uzyskasz w niektorych konfiguracjach wiecej niz 48k, choc przetwornik by pozwolil na to. Pewne wtyczki z UADa czy PoCo tez nie dzialaja na max probkowaniu, choc w tych systemach nawet nie ograniczenia przetwornika, bo nie go w ogole.

...
nie wiem jak Poewer Core... Ale UAD-1

UAD-1 cards supports 44.1 to 192khz

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » środa 12 lip 2006, 17:48

nie wiem jak Poewer Core... Ale UAD-1

UAD-1 cards supports 44.1 to 192khz ...

Sprawdz dla wszystkich pluginow
Zreszta tabelka jest na uaudio.com

ODPOWIEDZ