...
zgadnij co lepiej brzmi?...
Nie możesz tak mówić że coś brzmi lepiej. to jest tylko twoja subiektywna opinia. Jedni wolą taki sound a drudzy inny. Ja na przykład mam ten sam problem podczas realizownaia muzyki którą robie wspólnie z moją dziewczyną. Ona uwielbia przesopranowane, i sprasowane kawałki na styl amerykańskiego mainstreamu a ja znowu wole łagodniejsze formy realizacji. po czym gdy robie jakis miks moja panna stwierdza ze jest ch...wo bo nie syczy i nie roz.....ala odsłuchu. i zgadnij co tak naprawde lepiej brzmi i dla kogo ?
...
Daltego Ty powinienes pracowac na Neve a twoja dziewczyna na SSL.
A moze odwrotnie...
Rage Against The machine sound
Re: Rage Against The machine sound
no dobra zostawmy kwestię EQ, a poruszmy "separację źródeł", "przestrzeń między śladami", "powietrze".
tu nie ma rozgraniczenia, zawsze lepsza separacja brzmi lepiej.
Zresztą kumpel tez to zauważył.
tu może być kwestia mixu analogowego i cyfrowego, nie wiem jak Gilmour to mixował ale brakuje tego powietrza.
tu nie ma rozgraniczenia, zawsze lepsza separacja brzmi lepiej.
Zresztą kumpel tez to zauważył.
tu może być kwestia mixu analogowego i cyfrowego, nie wiem jak Gilmour to mixował ale brakuje tego powietrza.
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7
analogowego lub cyfrowego
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7
......
Nie możesz tak mówić że coś brzmi lepiej. to jest tylko twoja subiektywna opinia. Jedni wolą taki sound a drudzy inny. Ja na przykład mam ten sam problem podczas realizownaia muzyki którą robie wspólnie z moją dziewczyną. Ona uwielbia przesopranowane, i sprasowane kawałki na styl amerykańskiego mainstreamu a ja znowu wole łagodniejsze formy realizacji. po czym gdy robie jakis miks moja panna stwierdza ze jest ch...wo bo nie syczy i nie roz.....ala odsłuchu. i zgadnij co tak naprawde lepiej brzmi i dla kogo ?
...
A moze odwrotnie......
hehe.. chciałbym
Narazie musi mi wystarczyć Macie 8-Bus. Ale wracając do wątku - niegdy nie maiłem do czynienia z SSL ani Neve ale miksowałem wczesniej w Cubase a teraz robie to na w/w Mackie. Różnica jest, ale myslę ,że największy wpływ na brzmienie ma własnie samo źródło. Sam muzyk, instrument i wzmacniacz i co może najważniejsze- akustyka studia. samo brzmienie miksera ma wpływ, jednak nie az tak znaczący jak wymienione wyżej czynniki. Moze SSL i Neve mają tak charakterystyczny sound, ze można mówić tu o ich specyficznym łatwo rozpoznawalnym brzmieniu. W moim przypadku przesiadka z wirtualnego miksera Cubase na analog Mackie nie spowodowała rewolucji w brzmieniu. Jedno co jest bez wątpienia lepsze to wygoda pracy no i brak latencji.
...
A moze odwrotnie......
hehe.. chciałbym