Nagrywanie bębnów - akustyka pomieszczenia
Jeśli to ma być pomieszczenie uniwersalne, to ja bym wytłumił najbardziej jak to tylko możliwe, a później potraktował reverbem z dobrymi impulsami.
Re: Nagrywanie bębnów - akustyka pomieszczenia
...Jeśli to ma być pomieszczenie uniwersalne, to ja bym wytłumił najbardziej jak to tylko możliwe, a później potraktował reverbem z dobrymi impulsami....
A nagrane żywe gary można dodatkowo wzbogacić o podłożone próbki uzupełniające to i owo w brzmieniu.
A nagrane żywe gary można dodatkowo wzbogacić o podłożone próbki uzupełniające to i owo w brzmieniu.
Marck9 - Warszawa
...Jeśli to ma być pomieszczenie uniwersalne, to ja bym wytłumił najbardziej jak to tylko możliwe, a później potraktował reverbem z dobrymi impulsami....
Jesli masz mozliwosc, to sprawdz sobie tak nagrane bebny z czyms lepszym, niz byle poglos impulsowy (np. 'duzy' Lexicon). Mozesz sie bardzo zdziwic, jak brzmia takie suche gary z dodanym poglosem.
Jesli masz mozliwosc, to sprawdz sobie tak nagrane bebny z czyms lepszym, niz byle poglos impulsowy (np. 'duzy' Lexicon). Mozesz sie bardzo zdziwic, jak brzmia takie suche gary z dodanym poglosem.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Jesli masz mozliwosc, to sprawdz sobie tak nagrane bebny z czyms lepszym, niz byle poglos impulsowy (np. 'duzy' Lexicon). Mozesz sie bardzo zdziwic, jak brzmia takie suche gary z dodanym poglosem....
daj mi prosze na maila próbke. bebny suche i z pogłosem ,,dużego'' lexicona

daj mi prosze na maila próbke. bebny suche i z pogłosem ,,dużego'' lexicona
Daj mi gdzies na ftp probke suchych bebnow, bo sam nie mam (z powodow wyzej opisanych), to Ci dodam poglos z 'duzych' Lexiconow.
Nawet dedykowany do ambientu bebnow preset "Studio A" z Lex300 niewiele da.
Zobacz sobie, jak brzmi np. slad ambientu z probek vst z bebnow BFD. Zarowno brzmienie sladu ROOM jak i sladu mikrofonow PZM nie wskazuje w zadnym stopniu na wytlumione pomieszczenie.
Daj mi gdzies na ftp probke suchych bebnow, bo sam nie mam (z powodow wyzej opisanych), to Ci dodam poglos z 'duzych' Lexiconow.
Zobacz sobie, jak brzmi np. slad ambientu z probek vst z bebnow BFD. Zarowno brzmienie sladu ROOM jak i sladu mikrofonow PZM nie wskazuje w zadnym stopniu na wytlumione pomieszczenie.
...daj mi prosze na maila próbke. bebny suche i z pogłosem ,,dużego'' lexicona
Zobacz sobie, jak brzmi np. slad ambientu z probek vst z bebnow BFD. Zarowno brzmienie sladu ROOM jak i sladu mikrofonow PZM nie wskazuje w zadnym stopniu na wytlumione pomieszczenie....
wystarczy mix czy na sladach ma byc?
Zobacz sobie, jak brzmi np. slad ambientu z probek vst z bebnow BFD. Zarowno brzmienie sladu ROOM jak i sladu mikrofonow PZM nie wskazuje w zadnym stopniu na wytlumione pomieszczenie....
wystarczy mix czy na sladach ma byc?
wystarczy mix czy na sladach ma byc?...
jak chcesz, z mixem bedzie szybciej
jak chcesz, z mixem bedzie szybciej
...wystarczy mix czy na sladach ma byc?...
jak chcesz, z mixem bedzie szybciej...
jasne. jutro cos podesle

jasne. jutro cos podesle

Dostałem za friko DAT-a Sony 55ES. PRzyda mi się coś takiego do studia? Czy można to sprzedać? Za ile chodzi taki sprzęt? POzdro
Ech, taki domowy muzyk, bo raczej nie mam czasu na zajmowanie się tym. Pozdrawiam wszystkich.
......wystarczy mix czy na sladach ma byc?...
jasne. jutro cos podesle
...
Jeżeli można to prosiem o kopiem tak suchotników jak i zalexiconowanych - jestem bardzo ciekaw wyników.
[addsig]
jasne. jutro cos podesle

Jeżeli można to prosiem o kopiem tak suchotników jak i zalexiconowanych - jestem bardzo ciekaw wyników.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej