Start bez ostrzeżenia

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Łukasz1985
Re: Start bez ostrzeżenia

Post autor: Łukasz1985 » sobota 24 gru 2005, 19:44

...Zasilacze w kompie są impulsowe co za tym idzie, może do listwy masz podpiętą także lampke halogenową... nagłe uderzenie napiecia wyzwala impuls, który także załącza niezbyt sprawny zasilacz w kompie......

Kurcze niestety odlaczylem syntezator wzmacniacz itp ale nic nie pomoglo Ale dzieki za pomoc

Pozdrawiam
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

mellodeque
Kontakt:

Post autor: mellodeque » sobota 24 gru 2005, 20:09

Ja kiedyś na starym Celeronie miałem podobny objaw... na obudowie kompa, który stał na biurku stała lampka halogenowa, włączając ją włączał się cały komp... zachodziłem w głowe, co to za dziwy, otóż właśnie włączenie ów lampki (transformator w lampce) wyzwalał załączenie się zasilacza, potężnym impulsem... lampkę oddaliłem od kompa i już było ok.
Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » sobota 24 gru 2005, 21:36

Co do uszkodzenai płyty - jest to możliwe. Gdynastąpiło zwatrcie w moim starym asusie (fakt że w tym przypadku bios wogóle nie startowął już...) za każdym razem kiedy załączyłem listwę komp startował samoczynnie. Znajomy też miał taki problem, z powodu źle wsadzonej wtyczki od włącznika, czy u Ciebie to możliwe?
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 25 gru 2005, 15:11

ustawienie w biosie - power on fail czy cos takiego - tam ustaw na disabled i po klopocie(ew. power off)

przy zaniku napiecia ta funkcja automatycznie uruchamia komputer - po jej wylaczeniu bedzie wszystko po staremu

przy okazji powylaczaj wszystkie wake u on lan itp......

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » niedziela 25 gru 2005, 15:17

...ustawienie w biosie - power on fail czy cos takiego - tam ustaw na disabled i po klopocie(ew. power off)

przy zaniku napiecia ta funkcja automatycznie uruchamia komputer - po jej wylaczeniu bedzie wszystko po staremu

przy okazji powylaczaj wszystkie wake u on lan itp.........

Już o rtym pisałem, sz. kolega ma w biosie wszystko ustawione jak trzeba...
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

ODPOWIEDZ