E-mu i Sonar LE

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Zbynia
Re: E-mu i Sonar LE

Post autor: Zbynia » piątek 20 sty 2006, 22:59

wiec skoro nie ma to szukaj gdzies indziej - na temat oprogramowania byl raptem jeden temat - i tylko pobiezny bo gdybys go przeczytal to bys po 5 postach sie zorientowal ze tego pakietu nikt nie ma(nie mial przynajmniej wtedy a i pewnie teraz malo kto ma o ile wogole)....ja ci dalem namiar gdzie masz szukac a porady psychologow stosuj sam....ja nie musze,jestem zdrowy i normalny

Awatar użytkownika
Jarecky

Post autor: Jarecky » sobota 21 sty 2006, 10:11

... porady psychologow stosuj sam....ja nie musze,jestem zdrowy i normalny...

Ok! sorki, sorki. Wcale nie twierdze ze musisz, to byl taki odruch po Twoim najezdzie na mnie. Przeczytany z odpowiedznim tonem, roznie mogl wplynac na moj odbior Twoich zamiarow co do mnie. Jeszcze raz, bez urazy, nie chcialem byc zlosliwy. Hej!

Awatar użytkownika
Jarecky

Post autor: Jarecky » sobota 21 sty 2006, 10:19

......

A tak juz, pol zartem, pol serio, to jakby czytac to tak z boku,

to dobre to bylo, nie??? Hej!

PKedzia

Post autor: PKedzia » sobota 21 sty 2006, 11:57

Panowie bez emocji na temat pakietu oprogramowania do kart E-Mu pisałem kilkakrotnie na tym forum bo tez byłem zainteresowany przed kupnem karty ,niestety widac na tym forum sami "profesjonalisci" więc okrojonym i legalnym softem sie nie zajmują (potem sa pytania dlaczego Nuendo nie gra na moim SB live.itp)

Kupiłem E-MU 0404 w zasadzie ze względu na dobre oprogramowanie.

Cubase LE jak na domowe nagrywanie jest wystarczający ,co prawda nie posiada wieli wodortysków ale od 2 miesięcy nagrywam na nim inie mam zadnych problemów,wszystko działa stabilnie .

co do Sonara LE nie jestem w stanie wiele powiedzieć bo ostatnio (8lat tamu)miałem styczność z Cakewalkiem 4 i jakoś te programy mi nie podchodza ,ale był u mnie kolega co nagrywa na Sonarze i powiedział ze ma wszystko co być powinno.

Proteus to dla mnie REWELACJA bardzofajne barwy (i ilość ponad1000) zupełnie inny charakter niż ROLAND KORG YAMAHA instrument troche zasobożerny ale użyteczny.

W razie pytań podaje swoje gg 3084914

pozdrawiam wszystkich posiadaczy kart E-MU(i nie tylko)
Muzyka + saksofon = wielka pasja

Awatar użytkownika
bong

Post autor: bong » piątek 09 cze 2006, 21:42

cześć wszystkim!

pozwolę sobie dołączyć się do wątku. ja też zastanawiam się nad zakupem tej karty. chciałbym aby chodziła u mnie z pentium d 820 ale nurtuje mnie jedna kwestia - czy sonar le w ogóle wykorzysta możliwość wykonywania wielowątkowych operacji? dodam że nie chodzi mi w tym przypadku o to czy program ten jest ,,po prostu" kompatybilny ze wspomnianym procesorem, ale o to czy jest on specjalnie zoptymalizowany do wykorzystywania technologii dual-core. wiem że zaletę tę ma pełna wersja sonara ale jak jest z oem??
szukam i szukam i normalnie nigdzie tego nie idzie znaleźć...
czy rzeczywiście kontakt z producentem to jedyne rozwiązanie?
a może ktoś z was ma taką konfigurację i może coś powiedzieć o jej wydajności?

ok, to tyle ode mnie. wszelka pomoc będzie bardzo mile widziana. pzdr

Awatar użytkownika
bong

Post autor: bong » piątek 09 cze 2006, 22:06

ups, pomyłka.
miało być ,,dwurdzeniowych" a nie ,,wielowątkowych"

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 10 cze 2006, 01:47

a co wykorzystuje wogole dwurdzeniowce?windows?3d studio?hmmmm
z muzyki nic raczej

Awatar użytkownika
Jarecky

Post autor: Jarecky » sobota 10 cze 2006, 08:06

Z tego co mi wiadomo, a wiadomo sporo, to pratycznie nie zobaczysz roznicy w pracy z audio, jesli chodzi o procki dwurdzeniowe. Jest to raczej sztuczka dla laikow "...jeden procesosor, a pracuje jek by w kompie byly dwa...", i prawda, system wykrywa go jako dwa, ale czy sprawdza sie to w praktyce?... moze przy pisaniu, czy rysowaniu, ale napewno nie w audio! I nie chce tu powiedziec ze te procki sa 'bbbeeeeee", bo sa dobre, ale nie dokonca jest prawda, ze komputer ruszy jak rakieta.

Awatar użytkownika
Jarecky

Post autor: Jarecky » sobota 10 cze 2006, 08:09

Co innego, jesli by zamontowal dwa takie procki na jednej plycie.

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » sobota 10 cze 2006, 10:11

ja dam trzy proste odpowiedzi na temat SonaraLE zbundlowanego do EMU:

1. Freeze w tej wersji NIE MA
2. Pakietu SonitusFX: NIE MA
3. Zgodność interfesju do wersji Sonar4: CAŁKOWITA (graficznie)
4. Łatwy i tani upgrade do wersji Sonar5 Studio (gdzie jest już wszystko z wyjątkiem surroundu i kilku niepotrzebnych DXi)

pozdrowienia
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

ODPOWIEDZ