Digitech The Weapon

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
msieczko
Re: Digitech The Weapon

Post autor: msieczko » poniedziałek 20 wrz 2004, 17:15

za 750 zl. mozna miec:

a) nowego vampa2 ktory brzmieniem i mozliwosciami bije na glowe weapon

b) jezeli juz ktos tak lubi metal zone - to trzeba kupic MT-2 modyfikowany przez pana ktory nazywa sie Robert Keeley

c) dolozyc niewiele i znalezc uzywanego H&K Tubeamp (powinno sie dac ponizej 1000)

Pedal sygnowany przez Dimebaga Darella to tez super opcja... a mxr zakk wylkde odpada - bo to nie distortion tylko overdrive i najbardziej nadaje sie do 'dopchniecia' lampowego sprzetu (i jest w tym doskonaly - wart kazdej zlotowki).
Warszawa - 'home' studio

bassman

Post autor: bassman » poniedziałek 20 wrz 2004, 23:56

...Też nie wiem co to znaczy plastikowo, kto to wymyślił? Mój kolega z zespołu ma Metal Zone'a i najchętniej by go wyrzucił i kupił Multiefekt

Digitecha RP7Valve, który posiadam. przesterowane brzmienie na nim uzyskane jest dużo lepsze....

MXR Wylde, Darrel - graliście na tym? porównywaliście z czymkolwiek na żywo? Nazwiska są mocne, faktycznie, tylko dajmy na to Zakk ma jeszcze sygnowanego Marshalla, który też coś ma do powiedzienia w brzmieniu....

Wspomniany Marshall ma to do siebie ze jest lampowy oraz rozkrecony na max. Zawsze.Tak jak z reszta u wiekszosci dobrych gitarzystow (Van Halen, Clapton, Satriani, Santana, SRV, Johnson). Wtedy pedal overdrive/distortion tylko podbija i rasuje sygnal a wzmacniacz zionie ogniem i popycha powietrze. Boss jest tu obok kilku drozszych propozycji najbardziej szanowana firma bo sie nadaje w tej konfiguracji, dodaje co ma dodac natomiast najwazniejsze nie degeneruje oryginalnego brzmienia. To jest kluczowe gdy sygnal wpuszcza sie do rozkreconego wzmacniacza.

Odwrotna konfiguracja jest gdy efekt jest z serii "plastikowych" typu DigiTech, Zoom, itp. Tego typu urzadzenie brzmi "dobrze" samo z siebie, ma rozne dodatki, symulatory i jest najczesciej uzywane do gry na slychawkach, nagran w studio, domowego grania - na scenie jeszcze mi sie nie udalo zobaczyc takiego urzadzenia w akcji. Te efekty maja swoja nisze bo osiagaja ciekawe brzmienia bez podglasniania czegokolwiek. Bez dodatkowych komplikacji. Stad mowa o studio i graniu na sluchawkach. Dlatego mowi sie ze sa "plastikowe".

Awatar użytkownika
jasno_witz

Post autor: jasno_witz » wtorek 21 wrz 2004, 01:17

.....jezeli juz ktos tak lubi metal zone - to trzeba kupic MT-2 modyfikowany przez pana ktory nazywa sie Robert Keeley

Pierwsze slysze....czy mozesz cos wiecej powiedziec o roznicach owej przerobki w stosunku do wersji seryjej?

Jestem sobie czlowieczkiem, ktory czesto pyta lecz nie zawsze słyszy odpowiedzi.

Awatar użytkownika
msieczko

Post autor: msieczko » wtorek 21 wrz 2004, 10:21

Pierwsze slysze....czy mozesz cos wiecej powiedziec o roznicach owej przerobki w stosunku do wersji seryjej?

...

http://www.robertkeeley.com/product.php?id=16

ja mam Boss SD-1 przerobiony przez tego czlowieka - i jest to ewidentnie klasa sama w sobie ... przyznam ze jak bym mial wolne srodki to bym kupil tego mt-2 z czystej ciekawosci.
Warszawa - 'home' studio

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » wtorek 21 wrz 2004, 18:52

http://www.robertkeeley.com/product.php?id=16

ja mam Boss SD-1 przerobiony przez tego czlowieka - i jest to ewidentnie klasa sama w sobie ... przyznam ze jak bym mial wolne srodki to bym kupil tego mt-2 z czystej ciekawosci....

nie można wyświetlić tej strony
gadu-gadu 4021735

Awatar użytkownika
msieczko

Post autor: msieczko » środa 22 wrz 2004, 13:25

jak nie można - jak można !
Warszawa - 'home' studio

3Head

Post autor: 3Head » środa 22 wrz 2004, 17:11

a no nie mozna :(

ale mozna zajzec na strone www.robertkeeley.co.uk

albo po prostu wstukac to w googlu

pozdrawiam;

Awatar użytkownika
jasno_witz

Post autor: jasno_witz » środa 22 wrz 2004, 19:38

...a no nie mozna :(

ale mozna zajzec na strone http://www.robertkeeley.co.uk

albo po prostu wstukac to w googlu

pozdrawiam;...

Link ,ktory podal msieczko dziala bezproblemowo,przynajmniej u mnie(widocznie to kwestia przegladarki)-poza tym na stronie RobertKeely.co.uk ... MT-2 z blue led jest drozsza ,kosztuje 129 funtow...a na stronie ktora podal msieczko kosztuje 150 dolcow.Btw...jak dla mnie mt-ek z blue led brzmi rewelacyjnie,a juz na pewno rewelacyjna jest relacja cena-sound!!!!

Jestem sobie czlowieczkiem, ktory czesto pyta lecz nie zawsze słyszy odpowiedzi.

Awatar użytkownika
Siano

Post autor: Siano » niedziela 21 maja 2006, 01:01

Osobiście uważam, że ten cały DigiTech The Weapon to tylko zabaweczka, dla tych, którzy chca mieć nu-metalowe brzmienie Disturbed. Ale ten koleś gra na MESIE i to stuningowanej przez najlepszych speców z USA. Taka kostka nie jest w stanie symulować takiego brzmienia. Ale jeśli Tobię się podoba, to kupuj, osobiście wole choćby Marshalla JackHamera, albo BOSS'a.

ODPOWIEDZ