Octava 319

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
hanuman
Re: Octava 319

Post autor: hanuman » piątek 12 maja 2006, 10:10

......moją 319kę kupiłem ją w marcu 2005 i boje się że mam chińskiego "fejka". czy wasze 319ki tez nie mają wybitego numeru seryjnego? moja zamiast cyrylicy przy tłumiku ma łacińskie "db" , "mk 319" na przodzie majka jest pisane chudszą czcionką niż na zdjęciach ze strony http://oktava.tula.net/eng/mk319_e.htm

jak to wygląda u Was?

...

Moja Oktava ma wybity nr. seryjny a jest na 100% orginał , bardzo mozliwe ze masz Czajnik .... ...

dzięki chłopaki.

dzwoniłem do polskiego dystrybutora, oto czego się dowiedziałem:

moja 319ka pochodzi z okresu procesowania sie rosjan z dystrybutorami-anglikami i ci drudzy zaczeli robic wtedy oktavy w chinach. podobno toćka w toćkę takie jak rosyjskie - niestety jako posiadacz tylko chińskiego nie moge sprawdzić. polski dystrybutor przez jakis czas rozprowadzał te mikrofony.

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » piątek 12 maja 2006, 10:23

dzięki chłopaki.

moja 319ka pochodzi z okresu procesowania sie rosjan z dystrybutorami-anglikami i ci drudzy zaczeli robic wtedy oktavy w chinach. podobno toćka w toćkę takie jak rosyjskie - niestety jako posiadacz tylko chińskiego nie moge sprawdzić. polski dystrybutor przez jakis czas rozprowadzał te mikrofony....

Tak to prawda był taki okres , gdzies na Stronie OKTAVA , był nawet odpowiedni paragraf ktory mowił ze OKTAVA nie bierze odpowiedzialnosci za te produkty i nie gwarantuje ich jakosci .

Peta

Post autor: Peta » piątek 12 maja 2006, 10:54

...

dzięki chłopaki.

moja 319ka pochodzi z okresu procesowania sie rosjan z dystrybutorami-anglikami i ci drudzy zaczeli robic wtedy oktavy w chinach. podobno toćka w toćkę takie jak rosyjskie - niestety jako posiadacz tylko chińskiego nie moge sprawdzić. polski dystrybutor przez jakis czas rozprowadzał te mikrofony....

Tak to prawda był taki okres , gdzies na Stronie OKTAVA , był nawet odpowiedni paragraf ktory mowił ze OKTAVA nie bierze odpowiedzialnosci za te produkty i nie gwarantuje ich jakosci .

...

kumpel w londku w turnkeyu sobie zamowil 2500 w super cenie ale jak zobaczyl ze to czajnik to uciekl ponoc jakosc spadla

Grzybass

Post autor: Grzybass » piątek 12 maja 2006, 14:23

Moim skromnym zdaniem 319 są takie se... Ta rewelacja to chyba tylko w kwestii ceny, ewentualnie porównań z jakimś kompeltnym szmelcem...

Kolejny mit.

Pozdrowionka.

Grzybass

P.S.

Jestem "szczęśliwym" posiadaczem rosyjskiej parki 319 od pół roku.

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » piątek 12 maja 2006, 15:15

...Moim skromnym zdaniem 319 są takie se... Ta rewelacja to chyba tylko w kwestii ceny, ewentualnie porównań z jakimś kompeltnym szmelcem...

Kolejny mit.

Pozdrowionka.

Grzybass

P.S.

Jestem "szczęśliwym" posiadaczem rosyjskiej parki 319 od pół roku.

...

moze twoja "Parka " pochodzi z CHAJNIKOWA ... moja parka sprawuje sie rewelacyjnie :)

Awatar użytkownika
BrO

Post autor: BrO » piątek 12 maja 2006, 15:21

Witam,

Oktava MK-319, jak również wszystkie pozostałe mikrofony Oktavy, w tej chwili jest sprzedawana w drewnianych skrzyneczkach. Oryginalne rosyjskie mikrofony charaktryzują się kilkoma szczegółami, można ich pochodzenie na ich podstawie zweryfikować.

Jeśli któryś z Panów nabył Oktavę z drugiej ręki i nie jest pewny czy posiada produkt rosyjski czy chińśki, może do nas przesłać zdjęcia tegoż mikrofonu i na ich podstawie możemy orzec o jego pochodzeniu.

Z ciekawostek - zachęcam do zapoznania się z nową Oktavą MK-220, to ciekawe rozwinięcie popularnej 319-stki

Pozdrawiam

Bronek
-----------------
Pozdrawiam
Bronek
info@novamusic.pl
www.novamusic.pl
GG: 2509797

Grzybass

Post autor: Grzybass » piątek 12 maja 2006, 16:19

moze twoja "Parka " pochodzi z CHAJNIKOWA

-są oryginalne, ale tak właśnie brzmią, pięknie to ująłeś

... moja parka sprawuje sie rewelacyjnie :)...

To gratuluję:)

i pozdrawiam

Grzybass

Awatar użytkownika
Mati

Post autor: Mati » piątek 12 maja 2006, 16:33

…w takim razie gdzie można zamówić Oktavą MK-220 by mieć pewność, że będzie to w 100% oryginał, bardzo proszę o podanie linka do jakiegoś pewnego sklepu, bo chce sobie ja zakupić. Pozdrawiam.

hanuman

Post autor: hanuman » piątek 12 maja 2006, 17:25

...Witam,

Oktava MK-319, jak również wszystkie pozostałe mikrofony Oktavy, w tej chwili jest sprzedawana w drewnianych skrzyneczkach. Oryginalne rosyjskie mikrofony charaktryzują się kilkoma szczegółami, można ich pochodzenie na ich podstawie zweryfikować.

Jeśli któryś z Panów nabył Oktavę z drugiej ręki i nie jest pewny czy posiada produkt rosyjski czy chińśki, może do nas przesłać zdjęcia tegoż mikrofonu i na ich podstawie możemy orzec o jego pochodzeniu.

........................................

Egzemplarz o którym mowa zamawiałem w marcu 2005 w jednym z trojmiejskich sklepów, nie "z drugiej reki".

Awatar użytkownika
chlebow

Post autor: chlebow » sobota 13 maja 2006, 14:54

.........

aczkolwiek faktycznie np gitary przesterowane z pieca nagrane przez mk319 nie bardzo mi sie podobaja, w sumie przez SP B1 (kiedys wszyscy chwalili)

Ogolnie zdecydowanie wole nagrac przez sm57, ale bardzo powaznie mysle nad kolejna octava (wspomnianym wstepgowym) do ujec gotar przesterowanych a takze jako dodatkowy wokalowy....

Czy ktos uzywal tej wstepgowki do ujec piecow gitarowych??...

Wstęga Oktawwy pieknie mi się sprawdziła z "czystą gitarą" gdy chciałem sie pozbyć natarczywej góry ze wzmacniacza Fendera. Co do przesterowanych gitar to jestem również zwolennikiem SM57.
MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024

ODPOWIEDZ