Co to za panel?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
janos
Co to za panel?

Post autor: janos » wtorek 11 kwie 2006, 15:19

Panel

Już prawie tydzień szperam w internecie i niestety nie mogę znaleźć żadnych informacji nt tych paneli (pewnie źle szukam).

Bardzo proszę o jakiekolwiek informacje (strona producenta, sklep internetowy, lub chociaż konkretną nazwę tego ustrojstwa)

Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:

Re: Co to za panel?

Post autor: Kuma » środa 12 kwie 2006, 01:28

Bardzo proszę o jakiekolwiek informacje (strona producenta, sklep internetowy, lub chociaż konkretną nazwę tego ustrojstwa)

...

Hm.. myślałem, że to dość popularne panele akustyczne. Coś gdzieś kiedyś pytałem kogoś i zdaje się "Białystok" było w odpowiedzi.

W warszawskim klubie Proxima, salka prób jest tym wyłożona. Może telefon do nich?

pozdr
bębniarz

Awatar użytkownika
JacekH

Post autor: JacekH » środa 12 kwie 2006, 10:35

Awatar użytkownika
Bartos

Post autor: Bartos » środa 12 kwie 2006, 12:57

może ktoś mi wyjaśni: od kiedy współczynnik pochłaniania dźwięku jest w stanie przekroczyć wartość "1"?

(zacząłem oglądać uważnie wykresy podawane przez producenta - czy mi się wydaje, czy te panele są niemalże rewelacyjne? )

pozdr.

bjortos

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » środa 12 kwie 2006, 15:43

...może ktoś mi wyjaśni: od kiedy współczynnik pochłaniania dźwięku jest w stanie przekroczyć wartość "1"?

(zacząłem oglądać uważnie wykresy podawane przez producenta - czy mi się wydaje, czy te panele są niemalże rewelacyjne? )

idac za ciosem: jakim cudem rewelacyjne wlasciwosci mialyby miec cienkoscienne wytlaczanki z wlokniny, ktore sa puste w srodku? Niestety, obawiam sie, ze nie tylko te charakterystyki sa wyssane z palca, ale i producent robi z klientow glupa nie zwracajac uwagi na jakakolwiek wiarygodnosc tego co podaje. Typowy polski "byznes" ?

Awatar użytkownika
JacekH

Post autor: JacekH » środa 12 kwie 2006, 21:56

idac za ciosem: jakim cudem rewelacyjne wlasciwosci mialyby miec cienkoscienne wytlaczanki z wlokniny, ktore sa puste w srodku? Niestety, obawiam sie, ze nie tylko te charakterystyki sa wyssane z palca, ale i producent robi z klientow glupa nie zwracajac uwagi na jakakolwiek wiarygodnosc tego co podaje. Typowy polski "byznes" ?...

Maćku, napisz to Tutkowi :D On to wynalazł :)

Jacek

ODPOWIEDZ