AKG K55 czy K141 Monitor?
witam!
mam dosc nietypową i bardzo szybką sprawe, mianowicie znalazłem 2 oferty kupna słuchawek - k55 w cenie 100zł(nowe) oraz k141 monitor w cenie 200 zł(używana), pomimo 2 dni usilnego wysiłku umysłowego, dogłębnego przewertowania forum i innych zabiegach nieudało mi się znaleźć zadowalającej, ostatecznej odpowiedzi ktory z w/w modeli bedzie bardziej adekwatny do moich potrzeb, dlatego w akcie desperacjii zwracam się o pomoc do was..
zajmuje się głównie muzyką elektroniczną, tak wiec sprzet bedzie wykorzystywany do obrobki sampli, syntezy z instumentow vst, edycjii barw, zbudowania wstepnego szkieletu utworu, wprowadzenia aranzacji itp (ostateczny miks bedzie przeprowadzany w studiu na alesisach m1mk2).
ze względu na to że obie oferty są bardzo "pilne" prosze o możliwie szybkie odpowiedzi
pozdrawiam
mam dosc nietypową i bardzo szybką sprawe, mianowicie znalazłem 2 oferty kupna słuchawek - k55 w cenie 100zł(nowe) oraz k141 monitor w cenie 200 zł(używana), pomimo 2 dni usilnego wysiłku umysłowego, dogłębnego przewertowania forum i innych zabiegach nieudało mi się znaleźć zadowalającej, ostatecznej odpowiedzi ktory z w/w modeli bedzie bardziej adekwatny do moich potrzeb, dlatego w akcie desperacjii zwracam się o pomoc do was..
zajmuje się głównie muzyką elektroniczną, tak wiec sprzet bedzie wykorzystywany do obrobki sampli, syntezy z instumentow vst, edycjii barw, zbudowania wstepnego szkieletu utworu, wprowadzenia aranzacji itp (ostateczny miks bedzie przeprowadzany w studiu na alesisach m1mk2).
ze względu na to że obie oferty są bardzo "pilne" prosze o możliwie szybkie odpowiedzi
pozdrawiam
Re: AKG K55 czy K141 Monitor?
Ja bym bral K141.
...Ja bym bral K141.
...
Ja też.Jeżeli w dobrym stanie
[addsig]
...
Ja też.Jeżeli w dobrym stanie

[addsig]
from one source all things depend....
Mam k55 i są to słuchawki typowo komercyjne.Nie ocenisz na nich jakości nagrania czy miksu.Nie polecam!.Mam też k240 i są pod każdym względem rewelacyjne!
Warto dołożyć trochę kasy i mieć na wiele lat spokój
Warto dołożyć trochę kasy i mieć na wiele lat spokój
tylko 141
ROLAND JP8000, YAMAHA Motif ES6, WALDORF Blofeld, OBERHEIM MC1000/76, IBM T40, BEHRINGER BCA-2000, ALESIS M1 Active mk2, Sennheiser HD265 Linear x2... http://www.myspace.com/inthetwilightbandpl
k55 komercyjne?za te pieniadze znajdziesz duzo ladniejsze lepiej grajace i wygodniejsze sluchawki......tu nie ma wyboru - k141 to zupelnie inna bajka
Szkoda kasy na k55.
To lipa
.
To lipa

http://www.superstereo.pl
dzieki za szyba reakcje :) ja tez sie skłaniałem ku k141 ale slyszalem ze nie wygodnie leza na glowie i ze bardzo utrudnia to prace czy cos w tym stylu hehe prawda to?
...dzieki za szyba reakcje :) ja tez sie skłaniałem ku k141 ale slyszalem ze nie wygodnie leza na glowie i ze bardzo utrudnia to prace czy cos w tym stylu hehe prawda to? ...
Zdecydowanie bardziej polecam K240 studio. To konstrukcja półotwarta, duże muszle, które idealnie przylegaja do głowy. Dzwięk zdecydowanie wierniejszy niż k141. Lepiej troche dopłacić i mieć słuchawki, które wystarczą na lata
Zdecydowanie bardziej polecam K240 studio. To konstrukcja półotwarta, duże muszle, które idealnie przylegaja do głowy. Dzwięk zdecydowanie wierniejszy niż k141. Lepiej troche dopłacić i mieć słuchawki, które wystarczą na lata
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
Ja jedynie dodam iż K55 też nie są najwygodniejsze, i nie kupuj K-55 bo to totalna kupa, napewno nie do produkcji muzyki. Ewentualnie do słuchania mp3 dla niewybrednych.
...bez ciemności nie ma snów...