Organy B2 - schemat ideowy
A te strone znacie? www.ruskeys.net (ze slynnym Polivoksem na czele).
Re: Organy B2 - schemat ideowy
Sorry że podbijam temat ale mam pytanie w temacie 'organowym'
W jaki sposób w Estradzie uzyskiwano przebieg piłokształtny?? Każdy klawisz miał swój własny integrator synchronizowany prostokątem z dzielników, czy jakiś sprytny filtr?? Bo jakoś na schematach nie mogę się tego dopatrzyć.
W jaki sposób w Estradzie uzyskiwano przebieg piłokształtny?? Każdy klawisz miał swój własny integrator synchronizowany prostokątem z dzielników, czy jakiś sprytny filtr?? Bo jakoś na schematach nie mogę się tego dopatrzyć.
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...
A skąd myśl, że tam w ogóle jest generacja przebiegów piłokształtnych? Te układy to prawdziwy prymityw - oktawowe dzielniki częstotliwości generujące przebiegi prostokątne plus zestaw stałych filtrów załączanych na szynach zbiorczych.
...A skąd myśl, że tam w ogóle jest generacja przebiegów piłokształtnych? Te układy to prawdziwy prymityw - oktawowe dzielniki częstotliwości generujące przebiegi prostokątne plus zestaw stałych filtrów załączanych na szynach zbiorczych. ...
A stąd ta myśl, że w sekcji VCF był dostępny przebieg piłkoształtny - a w każdym razie brzmiał jak piła. Sekcja ta była wyposażona w przełącznik piła/prostokąt. Pytam o Estradę 207, nie o B2. Że B2 składa się wyłącznie z dzielników i filtrów to wiem - dlatego go nie lubię
. Mam z Twojej odpowiedzi wnioskować, że piła w estradzie to tylko sprytnie odfiltrowany prostokąt??
A stąd ta myśl, że w sekcji VCF był dostępny przebieg piłkoształtny - a w każdym razie brzmiał jak piła. Sekcja ta była wyposażona w przełącznik piła/prostokąt. Pytam o Estradę 207, nie o B2. Że B2 składa się wyłącznie z dzielników i filtrów to wiem - dlatego go nie lubię

Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...
...Sorry że podbijam temat...
Ech..., że też tacy forumowicze na kamieniach się nie rodzą
[addsig]
Ech..., że też tacy forumowicze na kamieniach się nie rodzą

[addsig]
Administrator serwisu