witam wszystkich.
temat możliwe, że był juz gdzies na forum..wybaczcie lenistwo ale nie przebrne przez proces szukania.
w czym rzecz.
chciałbym sie zaopatrzyc w jakis zawodowy klawisz. myslalem nad kurzweilem lub czymś innym porządnym.czyms co np. czyta wav`y, ma dobre brzmienia itd.
słyszałem natomiast taką opinię, że kupno takiego instrunemtu, co wiąze sie z wydatkiem 7-10 tys. (gdziestak) jest bez sensu , bo mało rozwojowe i cieżkie i lepiej jest kupic laptopa i karte do niego (oczywiscie +klawiatura sterujaca) i to też bedzie działać przyzwoicie.
laptop jest (ibm t30 - stary ale jary p4 mobile1.8GHz 512 RAM)
klawiatura też.
myslalem o zakupie RME Multiface 2 do tego zestawu "klawiszowego"
tylko pojawia sie pare pytań:
jak wysoce awaryjny jest taki zestaw (PC to w koncu PC...) w przypadku zastosowan LIVE?. czy ktos z was tak gra?
czy lepiej jednak wykosztowac sie na "klawiszowego kombajna" czy na karte + orginalne programy (kontakt , synthy)?
pozdrawiam
Dobry klawisz czy laptop + karta + soft
-
Re: Dobry klawisz czy laptop + karta + soft
tego nawet bill gates nie wie.....
jesli nie masz syfu i korzystasz ze stabilnych instrumentow to raczej nie ma sie co wywalic.....
ale to komputer...w dodatku przenosny.....niechcacy stukniesz a twoj dysk tego akurat nie zniesie(choc znioslby upadek na ziemie i to bez laptopa).......
chcac nie chcac wyjdzie cie pewnie taniej choc na P4 duzo z vsti nie poszalejesz(choc raczej jeden instrument bedzie wiec wtedy luz)
najprosciej przetestuj taka konfiguracje - softu masa do wyboru...sprawdz i sam ocen jak to dziala i czy daje rade....
jesli nie masz syfu i korzystasz ze stabilnych instrumentow to raczej nie ma sie co wywalic.....
ale to komputer...w dodatku przenosny.....niechcacy stukniesz a twoj dysk tego akurat nie zniesie(choc znioslby upadek na ziemie i to bez laptopa).......
chcac nie chcac wyjdzie cie pewnie taniej choc na P4 duzo z vsti nie poszalejesz(choc raczej jeden instrument bedzie wiec wtedy luz)
najprosciej przetestuj taka konfiguracje - softu masa do wyboru...sprawdz i sam ocen jak to dziala i czy daje rade....
a myslałes o Cme uf7 za 1200zeta i komputer stacjonarny
wilk syty i owca cała
wilk syty i owca cała
- musiclover
...a myslałes o Cme uf7 za 1200zeta i komputer stacjonarny
wilk syty i owca cała...
Do cme można dokupić interface audio bądz płytkę oferująca brzmnienia (piano itp ).
Uf 7 w sklepie kosztuje troche wiecej.
wilk syty i owca cała...
Do cme można dokupić interface audio bądz płytkę oferująca brzmnienia (piano itp ).
Uf 7 w sklepie kosztuje troche wiecej.
...Do cme można dokupić interface audio bądz płytkę oferująca brzmnienia (piano itp )....
Sęk w tym, iż jak na razie tylko piano i to cieniuuutkie
Natomiast interfejs audio jest jak najbardziej cacy
Sęk w tym, iż jak na razie tylko piano i to cieniuuutkie

Natomiast interfejs audio jest jak najbardziej cacy

Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
......a myslałes o Cme uf7 za 1200zeta i komputer stacjonarny
wilk syty i owca cała...
Uf 7 w sklepie kosztuje troche wiecej. ...
Nie polecam UF7... miałem ostatnio możliwość pogrania w Audiostacji na tej klawiaturze i zaskoczyła mnie bardzo niska jakość samej klawiatury - jest głośna, niezbyt wygodna i nieprecyzyjna - czarne klawisze mają zupełnie inną reakcję na dynamikę, sama krzywe velocity są co najmniej dziwne i utrudniały mi zagranie czegokolwiek. Albo było tylko piano i po mocniejszym uderzeniu pełna moc (prawie żadnej gradacji), albo od razu głośno.. może jestem pianistą i potrzebuję młoteczków - ale zdecydowanie odradzam do jakiegokolwiek ambitniejszego grania - po co się męczyć?
Pozdrawiam
wilk syty i owca cała...
Uf 7 w sklepie kosztuje troche wiecej. ...
Nie polecam UF7... miałem ostatnio możliwość pogrania w Audiostacji na tej klawiaturze i zaskoczyła mnie bardzo niska jakość samej klawiatury - jest głośna, niezbyt wygodna i nieprecyzyjna - czarne klawisze mają zupełnie inną reakcję na dynamikę, sama krzywe velocity są co najmniej dziwne i utrudniały mi zagranie czegokolwiek. Albo było tylko piano i po mocniejszym uderzeniu pełna moc (prawie żadnej gradacji), albo od razu głośno.. może jestem pianistą i potrzebuję młoteczków - ale zdecydowanie odradzam do jakiegokolwiek ambitniejszego grania - po co się męczyć?
Pozdrawiam
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]