Alternatywa dla Clavia Nord Electro

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
moonmadness
Alternatywa dla Clavia Nord Electro

Post autor: moonmadness » poniedziałek 13 mar 2006, 17:30

Witam

Szukam instrumentu, który byłby tańszy od clavii nord electro, a miałby przede wszystkim równie dobre brzmienie hammondów oraz pianin: fendera i wurlitzera. Głównie to mnie interesuje. Chciałem kupić modul e-mu vintage pro, ale jest niestety aktualnie nieosiągalny. Dysponuje kwotą 3000 zł. Prosiłbym o pomoc.

z góry dziękuje. Pozdrawiam

richtig

Re: Alternatywa dla Clavia Nord Electro

Post autor: richtig » poniedziałek 13 mar 2006, 17:43

...Witam

Szukam instrumentu, który byłby tańszy od clavii nord electro, a miałby przede wszystkim równie dobre brzmienie hammondów oraz pianin: fendera i wurlitzera. Głównie to mnie interesuje. Chciałem kupić modul e-mu vintage pro, ale jest niestety aktualnie nieosiągalny. Dysponuje kwotą 3000 zł. Prosiłbym o pomoc.

z góry dziękuje. Pozdrawiam ...

Hmmm. Za tą cenę nic nowego raczej nie dostaniesz. Jeżeli zależy Ci na dobrym brzmieniu organów hammonda to myślę, że brzmienie sampli Cię nie zadowoli (jeszcze nie spotkałem się z wiernym odtworzeniem brzmienia hammondów tą metodą). Możliwe, że najlepszym wyjściem byłby dla Ciebie zakup laptopa (co ma oczywiście swoje wady jak i zalety). Tylko też chyba nie wyrobiłbys się w 3000zł.

Poszukaj na Allegro i w komisach, pewnie coś znajdziesz. Może kup stage piano z kilkoma brzmieniami hammondów i jakąś bardzo dobrą symulację wirujących głośników leslie.

Pozdrawiam.
www.myspace.com/pchelki

moonmadness

Post autor: moonmadness » poniedziałek 13 mar 2006, 18:06

myśle właśnie o zakupie laptopa, ale nie wiem jak będzie sie on spisywał na koncertach. Po drugie dochodzi jeszcze zakup dobrej klawiaturki sterującej i jakieś programy, np e-mu vintage bundle, czy b4... sporo kasy... A jak brzmienia hammondów wyglądają w Motifie Yamahy?

paskud

Post autor: paskud » wtorek 14 mar 2006, 14:49

myslę, że używany moduł nord electro możesz wyrwać na ebay w granicy 3500zł - ale trzeba przeglądać i szukać- zwłaszcza w stanach - bo tam jest mocno taniej.

nie spotkałem się z innym klawiszem w którym by były hammond, rhodes i wurlitzer:/

pozdrawiam Piotrek
Szczęśliwy posiadacz Clavia Nord Electro3 ;)

Awatar użytkownika
abor

Post autor: abor » wtorek 14 mar 2006, 19:36

...Witam

z góry dziękuje. Pozdrawiam ...

Kol. Paskud dobrze Ci radzi. Inaczej raczej się nie da, a za te pieniądze...krucho. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » wtorek 14 mar 2006, 23:36

witaj na forum Piotrus :)

ODPOWIEDZ