Channel Strips w przystępnej cenie
Dodam ze uzywam branunera phantom C.
Re: Channel Strips w przystępnej cenie
...TL ?
Juz chyba wolałbym SPLa ... ...
To tymbardziej Presonus Ci się nie spodoba, bo najtańszy Joemeek brzmi lepiej niż preampy z Firepoda.

Juz chyba wolałbym SPLa ... ...
To tymbardziej Presonus Ci się nie spodoba, bo najtańszy Joemeek brzmi lepiej niż preampy z Firepoda.
To tymbardziej Presonus Ci się nie spodoba, bo najtańszy Joemeek brzmi lepiej niż preampy z Firepoda....
Na pewno specyficznie, ale czy lepiej? To już chyba dyskusyjne.
Na pewno specyficznie, ale czy lepiej? To już chyba dyskusyjne.
Na pewno specyficznie, [...]
... i nieprzejrzyscie
... i nieprzejrzyscie

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
- Miłaszewski
Bierz ISA 220, z rzeczy ktore wymieniles jest najfajniejszy. Obecnosc lampy nie ma kluczowego znaczenia dla cieplego i dynamicznego soundu.
[addsig]
[addsig]
Spl Channel One premium
Focusrite ISA220 - nie lampwpowy ( chociaz chciałem cos na lampie)
Vintech X73 bądz X73i
Tak z ciekawosci sprawdzilem, czego szukasz i... z tych to tylko SPL ma lampe, nawet trudno powieedziec, ze jest lampowy. Reszta to tranzystory, a neve to juz "tranzystor do kwadratu" - nawet unitra unikala 2N3055 w torze sygnalowym
Focusrite ISA220 - nie lampwpowy ( chociaz chciałem cos na lampie)

Vintech X73 bądz X73i
Tak z ciekawosci sprawdzilem, czego szukasz i... z tych to tylko SPL ma lampe, nawet trudno powieedziec, ze jest lampowy. Reszta to tranzystory, a neve to juz "tranzystor do kwadratu" - nawet unitra unikala 2N3055 w torze sygnalowym

Wiem, wiem znam te historyjki o tych lampach
jak myslisz ? jakie moze byc podobienstwo między Vintech a Neve ... mozna wierzyc opisom na stronie domowej Vintech'a ?

jak myslisz ? jakie moze byc podobienstwo między Vintech a Neve ... mozna wierzyc opisom na stronie domowej Vintech'a ?
Neve to prosta konstrukcja, z odpowiednimi transformatorami idealna do kopiowania czy samodzielnego montazu (przynajmniej preamp). Co tam mozna zepsuc? Schematy podobnych przedwzmacniaczy mikrofonowych kroluja w polskiej literaturze fachowej z lat '70 i dopiero teraz okazuje sie, ze to rzeczywiscie tak wyglada
Neve to prosta konstrukcja, z odpowiednimi transformatorami idealna do kopiowania czy samodzielnego montazu (przynajmniej preamp). Co tam mozna zepsuc? Schematy podobnych przedwzmacniaczy mikrofonowych kroluja w polskiej literaturze fachowej z lat '70 i dopiero teraz okazuje sie, ze to rzeczywiscie tak wyglada

...Na pewno specyficznie, ale czy lepiej? To już chyba dyskusyjne....
Jeżeli bardziej plastycznie i bardziej szczegółowo znaczy bardziej specyficznie, to tak.
Porównywałem bezpośrednio Firepod'a i ThreeQ i Presonus był rzeczywiście bardziej liniowy, ale dźwięk był wycofany, mniej namacalny, mniej dynamiczny i góra była nieco "zamglona".
Jeżeli bardziej plastycznie i bardziej szczegółowo znaczy bardziej specyficznie, to tak.
Porównywałem bezpośrednio Firepod'a i ThreeQ i Presonus był rzeczywiście bardziej liniowy, ale dźwięk był wycofany, mniej namacalny, mniej dynamiczny i góra była nieco "zamglona".