Zwracam sie z prosba to wszystkich posiadaczy kierownic do gier (koniecznie wyposazonych w przynajmniej jeden pedal) na tym forum, aby przeprowadzili nastepujacy eksperyment:
na stronie http://www.vellocet.com/software/VMIDIJoY.html znajduje sie program konwertujacy dane z joysticka na protokol midi. chcialbym przekonac sie czy tenze program wykrywa takze kierownice, poniewaz jesli to mozliwe chcialbym uzyc jej jako sterownik kaczki w guitar rigu i amplitubie, napiszcie czy programik wykrywa pedaly w kierownicy (jesli kierownica jest na usb nalezy pobrac nowsza wersje programu vmidijoy, jesli na port geir-starszą)), jesli tak czy zmiana wartosci komunikatu jest plynna czy tez pedal dziala skokowo, podzielcie sie swoimi odkryciami.
Kierownica do gier + vellocet midijoy
- Columbo2000
- Kontakt:
Re: Kierownica do gier + vellocet midijoy
hmmm no tez jestem ciekaw jaki rezultat moze dac takie polaczenie

nie wiem co napisac, wiec nic nie napisze :)
Przecież GuitarRig jest sprzedawany z kontrolerem..
bębniarz
...Przecież GuitarRig jest sprzedawany z kontrolerem.....
Poważnie? coś podobnego? ;) .......korzystam z dema oczywiscie ;).
Poważnie? coś podobnego? ;) .......korzystam z dema oczywiscie ;).
Zamiast Vmidijoy uzyj Rejoice (jest rowniez free i o wiele lepszy w konfiguracji i dziala z dowlnym kontrolerem)
Ja z powodzeniem dzieki niemu zrobilem sobie z pada malego knobboxa :)
Ja z powodzeniem dzieki niemu zrobilem sobie z pada malego knobboxa :)
To ja skorzystam z okazji i spytam(od razu ostrzegam że idiotka ze mnie kompletna).Czy ktoś mógłby w prosty sposób (krok po kroku)wyjaśnić jak podłączyć joystick jako kontroler midi w Abletonie.Próbowałem już , szukałam, niestety prawie wszystko co można znaleźć jest po angielsku co nie ułatwia sprawy.
(i korzystałam z google, i z forum abletona i nic nie pomogło(bariera językowa j.w.))
(i korzystałam z google, i z forum abletona i nic nie pomogło(bariera językowa j.w.))
...Zwracam sie z prosba to wszystkich posiadaczy kierownic do gier (koniecznie wyposazonych w przynajmniej jeden pedal) na tym forum, aby przeprowadzili nastepujacy eksperyment:
na stronie http://www.vellocet.com/software/VMIDIJoY.html znajduje sie program konwertujacy dane z joysticka na protokol midi. chcialbym przekonac sie czy tenze program wykrywa takze kierownice, poniewaz jesli to mozliwe chcialbym uzyc jej jako sterownik kaczki w guitar rigu i amplitubie, napiszcie czy programik wykrywa pedaly w kierownicy (jesli kierownica jest na usb nalezy pobrac nowsza wersje programu vmidijoy, jesli na port geir-starszą)), jesli tak czy zmiana wartosci komunikatu jest plynna czy tez pedal dziala skokowo, podzielcie sie swoimi odkryciami. ...
Z pobieżnego opisu na stronie i doświadczenia- tak. Wszystkie osie potencjometru są "płynne"- dwa pedały to porostu druga oś (gaz to od środka do góry- hamulec to w dół (albo lewo) (albo na odwrót) innymi słowy idziesz w dobrą stronę- wszystko musi działać. Dla mnie rewelacja.
Krzysztof Maćkowski
na stronie http://www.vellocet.com/software/VMIDIJoY.html znajduje sie program konwertujacy dane z joysticka na protokol midi. chcialbym przekonac sie czy tenze program wykrywa takze kierownice, poniewaz jesli to mozliwe chcialbym uzyc jej jako sterownik kaczki w guitar rigu i amplitubie, napiszcie czy programik wykrywa pedaly w kierownicy (jesli kierownica jest na usb nalezy pobrac nowsza wersje programu vmidijoy, jesli na port geir-starszą)), jesli tak czy zmiana wartosci komunikatu jest plynna czy tez pedal dziala skokowo, podzielcie sie swoimi odkryciami. ...
Z pobieżnego opisu na stronie i doświadczenia- tak. Wszystkie osie potencjometru są "płynne"- dwa pedały to porostu druga oś (gaz to od środka do góry- hamulec to w dół (albo lewo) (albo na odwrót) innymi słowy idziesz w dobrą stronę- wszystko musi działać. Dla mnie rewelacja.
Krzysztof Maćkowski