Kierownica do gier + vellocet midijoy

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
slowblow
Kierownica do gier + vellocet midijoy

Post autor: slowblow » sobota 21 sty 2006, 00:43

Zwracam sie z prosba to wszystkich posiadaczy kierownic do gier (koniecznie wyposazonych w przynajmniej jeden pedal) na tym forum, aby przeprowadzili nastepujacy eksperyment:

na stronie http://www.vellocet.com/software/VMIDIJoY.html znajduje sie program konwertujacy dane z joysticka na protokol midi. chcialbym przekonac sie czy tenze program wykrywa takze kierownice, poniewaz jesli to mozliwe chcialbym uzyc jej jako sterownik kaczki w guitar rigu i amplitubie, napiszcie czy programik wykrywa pedaly w kierownicy (jesli kierownica jest na usb nalezy pobrac nowsza wersje programu vmidijoy, jesli na port geir-starszą)), jesli tak czy zmiana wartosci komunikatu jest plynna czy tez pedal dziala skokowo, podzielcie sie swoimi odkryciami.

Awatar użytkownika
Columbo2000
Kontakt:

Re: Kierownica do gier + vellocet midijoy

Post autor: Columbo2000 » sobota 21 sty 2006, 11:23

hmmm no tez jestem ciekaw jaki rezultat moze dac takie polaczenie
nie wiem co napisac, wiec nic nie napisze :)

Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:

Post autor: Kuma » sobota 21 sty 2006, 14:32

Przecież GuitarRig jest sprzedawany z kontrolerem..
bębniarz

slowblow

Post autor: slowblow » sobota 21 sty 2006, 18:57

...Przecież GuitarRig jest sprzedawany z kontrolerem.....

Poważnie? coś podobnego? ;) .......korzystam z dema oczywiscie ;).

Adam_F

Post autor: Adam_F » sobota 21 sty 2006, 20:01

Zamiast Vmidijoy uzyj Rejoice (jest rowniez free i o wiele lepszy w konfiguracji i dziala z dowlnym kontrolerem)

Ja z powodzeniem dzieki niemu zrobilem sobie z pada malego knobboxa :)

anniakkk

Post autor: anniakkk » wtorek 24 sty 2006, 10:59

To ja skorzystam z okazji i spytam(od razu ostrzegam że idiotka ze mnie kompletna).Czy ktoś mógłby w prosty sposób (krok po kroku)wyjaśnić jak podłączyć joystick jako kontroler midi w Abletonie.Próbowałem już , szukałam, niestety prawie wszystko co można znaleźć jest po angielsku co nie ułatwia sprawy.

(i korzystałam z google, i z forum abletona i nic nie pomogło(bariera językowa j.w.))

KYMY

Post autor: KYMY » wtorek 24 sty 2006, 13:44

...Zwracam sie z prosba to wszystkich posiadaczy kierownic do gier (koniecznie wyposazonych w przynajmniej jeden pedal) na tym forum, aby przeprowadzili nastepujacy eksperyment:

na stronie http://www.vellocet.com/software/VMIDIJoY.html znajduje sie program konwertujacy dane z joysticka na protokol midi. chcialbym przekonac sie czy tenze program wykrywa takze kierownice, poniewaz jesli to mozliwe chcialbym uzyc jej jako sterownik kaczki w guitar rigu i amplitubie, napiszcie czy programik wykrywa pedaly w kierownicy (jesli kierownica jest na usb nalezy pobrac nowsza wersje programu vmidijoy, jesli na port geir-starszą)), jesli tak czy zmiana wartosci komunikatu jest plynna czy tez pedal dziala skokowo, podzielcie sie swoimi odkryciami. ...

Z pobieżnego opisu na stronie i doświadczenia- tak. Wszystkie osie potencjometru są "płynne"- dwa pedały to porostu druga oś (gaz to od środka do góry- hamulec to w dół (albo lewo) (albo na odwrót) innymi słowy idziesz w dobrą stronę- wszystko musi działać. Dla mnie rewelacja.

Krzysztof Maćkowski

ODPOWIEDZ