Piano grand, e-piano - jakie ?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Dżi
Piano grand, e-piano - jakie ?

Post autor: Dżi » środa 11 sty 2006, 02:13

Jakie polecicie bawry pianin dla akaia (format akai cd). Interesuja mne pianina tradycyjne/akustyczne/ jak i elektryczne /fender rhodes, wurlitzer/?? pozdro
MAM 25 LAT- ZYJE MUZYKA JUZ DOSC DLUGI OKRES CZASU - W SENSIE - TO MOJA PASJA I NIE TYLKO - PREFEROWANY STYL MUZ. SOUL/RNB/RAP ...

Awatar użytkownika
MB

Re: Piano grand, e-piano - jakie ?

Post autor: MB » środa 11 sty 2006, 12:53

jeśli chodzi o elektryczne to była kiedyś taka rewelacyjna płyta z samplami do Akai pt. Magnetica. chyba Wizoo

Awatar użytkownika
fabian
Kontakt:

Post autor: fabian » czwartek 12 sty 2006, 11:09

mda piano i mda epiano ;P
the Sun Personality

Dżi

Post autor: Dżi » poniedziałek 16 sty 2006, 00:38

mda piano raczej odpada ma plastykowe - slabe brzmienie tzn. moim zdaniem, moze komus pasowac. Mda do oryginalu ma daleko i brzmi katastrofalnie szczegolnie w wysokich rejestrach. W tym momencie moze ja doradze jezeli vsti to juz m.in. Longue Lizard II daje rade, wtyczka Steinberga nie pamietam dokaldnie nazwy chyba EVP73 czy jakos tak. Wszystkie w sumie brzmieniem zmiata NI Elektrik Piano niestety ma ogromne wymagania i raczej wiekszosc z nas uzywalaby go jako stand-alone bardziej niz wtyczki wpietej pod hosta. Wracajac do tematu nie interesuja mnie softy vsti tylko szukam idealnie przesamplowanych brzmien w formacie akai. Narazie z ciekawych udalo mi sie znalesc Bosendorfer Piano, Yamaha Grand Concert Pianos, Steinway Grand Pianos i jeszcze jeden cd Siedlaczka w temacie e-piano jak narazie nie znalazlem lepszej plyty od Pyramid Sounds Rhodes. Jesli znacie jakies dobre wydawnictwa prosze jeszcze raz o rekomendacje. pozdro

====> ;)
MAM 25 LAT- ZYJE MUZYKA JUZ DOSC DLUGI OKRES CZASU - W SENSIE - TO MOJA PASJA I NIE TYLKO - PREFEROWANY STYL MUZ. SOUL/RNB/RAP ...

ODPOWIEDZ