Roland JP 8000 czy Korg Monopoly
- frakctured
Zastanawiam sie nad kupnem synt.do muzyki powiedzmy eksperymentalnej elektronicznej z wplywami trance oraz drum n bass,bedzie to gra w zespole w składzie bebny elektroniczne,bass na efektach oraz wokal i ja.Zależy mi na kwasnych i brudnych brzmieniach,chce kupic virusa c ale tez sie zastanawiam nad rolandem jp 8000 i korgiem monopoly,prosze o pomoc jak te modele maja sie do takich klimatow.
Interesuje sie muzyka elektroniczna w pełni slowa tego znaczeniu.
- StereoCult
Re: Roland JP 8000 czy Korg Monopoly
...Zastanawiam sie nad kupnem synt.do muzyki powiedzmy eksperymentalnej elektronicznej z wplywami trance oraz drum n bass,bedzie to gra w zespole w składzie bebny elektroniczne,bass na efektach oraz wokal i ja.Zależy mi na kwasnych i brudnych brzmieniach,chce kupic virusa c ale tez sie zastanawiam nad rolandem jp 8000 i korgiem monopoly,prosze o pomoc jak te modele maja sie do takich klimatow....
jesli kwasne brzmienia to tylko virus C roland jp 8000 jest za miękki i z virusa mozesz wycisnac duzo więcej .. a z korgiem nie mialem do czynienia
jesli kwasne brzmienia to tylko virus C roland jp 8000 jest za miękki i z virusa mozesz wycisnac duzo więcej .. a z korgiem nie mialem do czynienia
jeśli chcesz brudne brzmienia to może Korg Polysix,miałem i polecam

ROLAND JP8000, YAMAHA Motif ES6, WALDORF Blofeld, OBERHEIM MC1000/76, IBM T40, BEHRINGER BCA-2000, ALESIS M1 Active mk2, Sennheiser HD265 Linear x2... http://www.myspace.com/inthetwilightbandpl
Moim zdaniem Virus C z powyższych najbardziej Cię zadowoli.
ostre i konkretne brzmienia?
waldorf q - znacznie bardziej konkretny sprzet niz pluszowy i cieplutki access.. ma subiektywnie wiecej prezencji w brzmieniu..
waldorf q - znacznie bardziej konkretny sprzet niz pluszowy i cieplutki access.. ma subiektywnie wiecej prezencji w brzmieniu..
the Sun Personality
...ostre i konkretne brzmienia?
waldorf q - znacznie bardziej konkretny sprzet niz pluszowy i cieplutki access.. ma subiektywnie wiecej prezencji w brzmieniu.....
waldorf... ach te filtry... w kraju praktycznie niedostepny, czasami pojawia sie na niemieckim ebay'u w cenie ok 1000 EU w wersji 61 kl.
waldorf q - znacznie bardziej konkretny sprzet niz pluszowy i cieplutki access.. ma subiektywnie wiecej prezencji w brzmieniu.....
waldorf... ach te filtry... w kraju praktycznie niedostepny, czasami pojawia sie na niemieckim ebay'u w cenie ok 1000 EU w wersji 61 kl.
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)