Chyba będę zmuszony wydać sam sobie płytę. Posiadam studio więc z produkcją muzyczną nie ma problemu. Gorzej jeśli chodzi o promocję. Mam jakiekolwiek pojęcie o czynnościach, które trzeba wykonać - aby wydać płytę (działalność gosp - włane wydawnoctwo, tłoczenie, okładka, teledysk, single, dystrybutor itp)
Jednak ciekawi mnie jak to się odbywa w rzeczywistości. Stąd kilka bardzo konkretnych pytań.
1. Co trzeba zrobić aby stacja telewizyjna (ogólnopolska) emitowała mój teledysk. Przyjmijmy, że estetyka mojej muzyki pokrywa się z profilem muzycznym tychże stacji telewizyjnych.
2. Jeśli już stacja TV "gra" mój teledysk to dostajęz a to pieniądze? Jak tak to ile?
3. Jak to jest z dwoma najwiekszymi, komercyjnymii stacjami radiowymi (wiadomo którymi). Czy oni grają tylko to co już wiadomo, że sie sprzedało i jest na czasie?
Bardzo proszę o niepisanie zdań typu "zapomnij - wszystko po znajomości) czy coś w tym stylu. Chyba, ze dyskusja na ten temat będzie wnosiła coś istotbego do tematu. Chciałbym posluchać opinii forumowiczów, którzy sami wydają lub wydawali płyty, lub którzy są na co dzień w temacie...