BlueTUBE PRESONUS

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
TikTak
Kontakt:
Re: BlueTUBE PRESONUS

Post autor: TikTak » czwartek 29 lip 2004, 17:26

korzystajac z okazji mam pytanie:

potrzebuje preampu dobrej jakosci [mik mxl2003 lub beta58 w zaleznosci od zastosowania - zajmuje sie glownie human beatboxem nagrywanym na dynamiku ale tez wokalami na pojemnosciowke]

jestem obecnie w uk i w sieci sklepow soundcontrol jest promocja preampu M-Audio Tampa [£199 wczesniej ponad 400] chce go kupic, ale zastanawiaja mnie parametry, mial ktos z was moze stycznosc z tym urzadzeniem? wiadomo, ze sprzet drozszy czesto [nie zawsze] jest lepszy [class-a circuitry itp], a w polskich sklepach urzadzenie to jesli jest kosztuje ok 4000zl. kompresora uzywalbym do delikatnej kompresji wokali juz na wejsciu czyli praktycznie jako limiter, moze

wedlug producenta, sprzet ma symulacje brzmienia lampowego [cos jak focusrite voicemaster pro - 'tube emulation' czy jakos sie to nazywa:)] jak to dziala i czy warto to miec? nie chce lampy, bo musialbym bulic na jej utrzymanie a budzetowe lampy typu fatman to smieszne zabawki.

add.info: nagrrywam na kompa przy uzyciu karty terratec dmx6fire [plany rozbudowy, ale kto ich nie ma?]

dzieki i pozdrawiam
zegartiktaka.pl ||
human beatboxer || Powerbook12", Saffire, Cubase 6, MXL2003, Shure beta58, M-Audio Tampa, Yamaha MSP-5 || Warszawa

CM

Re: BlueTUBE PRESONUS

Post autor: CM » poniedziałek 12 gru 2005, 13:57

M-Audio Tampa w polskich sklepach urzadzenie to jesli jest kosztuje ok 4000zl.

------------------

tak? a ja widzę cenę 1719 zł..

Skąd wy bierzecie te ceny? TF PRO P4 u dystrybutora music - toolz kosztuje 1679 zł, a nie jak MONTER napisal cos ponad 700 zl...

Tyle dyskusji o przedwzmacniaczach lampowych czy tranzystorowych, dlaczego nikt nie wymienil rewelacyjnego produktu firmy JOEMEEK sixQ, jednokanałowy przedwznacniacz z kompresorem, korektorem kosztuje to z Vatem okolo 1350 zl...

Mam pytanie (szczególnie do Groovera) o inny produkt JOEMEEK threeQ, urządzenie kosztuje 700 zł, posiada kompresor, korektor równiez..ciekaw jestem o ile gorzej brzmi od modelu sixQ???? a może nie brzmi gorzej, tylko inaczej?

Ja nie rozglądam się za lampą, bo za dobrą lampkę trzeba dać kilka tysięcy złotych, zainteresowała mnie za to technologia fotooptyczna przedwzmacniaczy i kompresorów JOEMEKKA..Lubię gdy preamp nadaje brzmieniu charakterystyczną barwę - nie lubie przezroczystych preampow..
eee tamm

ODPOWIEDZ