Phantom w mikserze czy preampie...
Witam serdecznie. Panowie, jak to jest... Jeśli jest włącznik Phantom na kanale mikrofonowym /Compakt4/, i jest też włącznik phantom na preampie...który należy uruchomić? Bo myślę, że nie obydwa naraz. Proszę o podpowiedź. / Chodzi oczywiście o podłączenie mic pojemnościowego/.
Jestem muzykiem z wykształcenia. Zajmuję się kompozycją, aranżuję, i wciąż się uczę... Fascynują mnie możliwości współczesnych programów muzycznych.
Re: Phantom w mikserze czy preampie...
...Witam serdecznie. Panowie, jak to jest... Jeśli jest włącznik Phantom na kanale mikrofonowym /Compakt4/, i jest też włącznik phantom na preampie...który należy uruchomić? Bo myślę, że nie obydwa naraz. Proszę o podpowiedź. / Chodzi oczywiście o podłączenie mic pojemnościowego/. ...
Jeżeli idziesz przez preamp, no to chyba nie wpinasz do wejścia mikrofonowego w mikserze... czyli phantom w mikserze i tak nie jest podłączany do kabla.
Jeżeli idziesz przez preamp, no to chyba nie wpinasz do wejścia mikrofonowego w mikserze... czyli phantom w mikserze i tak nie jest podłączany do kabla.
- Bartolomeo
Wciskasz ten w preampie a kabelek z preampu wkładasz w wejście line miksera, a nie w wejście mikrofonowe.
Dziękuję. Bardzo dziękuję.Pozdrawiam
Jestem muzykiem z wykształcenia. Zajmuję się kompozycją, aranżuję, i wciąż się uczę... Fascynują mnie możliwości współczesnych programów muzycznych.